NB I

Visszatekintő a 11. fordulóra

Nem született idegenbeli siker; hét büntetőből csak kettőt értékesített eddig a Győr.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nézzük, mit mutatnak az OTP Bank Liga 11. fordulójának számai!

Gólok

A bajnokság tizenegyedik fordulójában 25 gól esett, ami kiugróan jó termés, főleg az elmúlt heti 13-hoz képest, és mérkőzésenkénti 3,13 átlagot jelent. Három csapat is három találatig jutott: az MTK, a Kaposvár és a Győr esetén is elegendő volt ez a három gól a győzelemhez. A legtöbb találat Győrben és a Hidegkuti-stadionban esett (5). A bajnokság leggólgazdagabb mérkőzése továbbra is a nyolcgólos Honvéd–Kaposvár 5-3. Ebben a körben négy csapat nem rúgott gólt: a Diósgyőr, a Pécs, az Eger és a Siófok.

Négy magyar mellett egy légiós áll a góllövőlista élén hét góllal. A győri Koltai Tamás és Varga Roland, a paksi Simon Attila, az újpesti Kabát Péter mellett a debreceni Adamo Coulibaly volt eddig a legeredményesebb.

Az eddigi tizenegy körben az ETO szerezte a legtöbb gólt (26), míg a Debrecen a második (20), az MTK és a Honvéd pedig 18 találatnál jár. A sor végén hét góllal a Siófok kullog, de az Eger is csak nyolcat rúgott. A legjobb védelme a Debrecennek és a Videotonnak van (7 kapott gól), de az MTK is csak nyolcat kapott. 18 kapott gólnál jár már a Siófok.

A legjobb gólkülönbsége a Győrnek van (+15), míg a legrosszabb a Siófoknak (-16). A leggólgazdagabb meccseket eddig a Győr játszotta: a kisalföldiek eddigi 11 találkozóján 37 gól született (átlagban: 3,36), míg a Diósgyőr meccsein a legkevesebb a gól (21; átlagban: 2,63).

A tizenegyedik kör félidei meccsét simán a második játékrész nyerte, hiszen szünet után 17 gól született, míg előtte csak nyolc. A legtöbb gól az első félidőben (2) az MTK stadionjában és Pápán volt, míg a másodikban a legtöbb Győrben. Az eddigi leggólgazdagabb első félidők a DVSC–Győr 4-1 és a Honvéd–Kaposvár 4-1 voltak, míg fordulás után a Haladás–Eger (4-1), a Pécs–Debrecen (2-3) és a Paks–Siófok (4-1) meccseken potyogtak a gólok, ez utóbbihoz csatlakozott most a Győr–Újpest (3-2).

Péntek, szombat, vasárnap vs. 1–X–2

Pénteken ezúttal két meccs volt kilenc góllal (átlag: 4,5), szombaton négy találkozón volt szintén 9 gól (átlag: 2,25), míg vasárnap két meccsen hét gól született (3,5). Hat helyen hazai győzelemnek örülhettek, két meccsen pedig döntetlen volt a végeredmény. Vendégsiker nem született, ilyen még nem volt ebben a bajnokságban, sőt még olyan sem, hogy a három eredmény közül valamelyikből legalább egy ne szülessen a nyolc mérkőzés alatt. Az eddigi 88 találkozóból 39 hazai és 24 idegenbeli sikert láthattunk, 25 döntetlen mellett.

Lap-kavalkád

39 sárga lap került elő ebben a körben, ami 4,88-as meccsenkénti átlagot jelent. A Debrecen nem kapott sárgát, de a Videoton és a Győr is csak egy-egy alkalommal. A Paks és a Siófok játékosai közül viszont öten-öten sárgultak be. A bajnokság rekordja a hat begyűjtött sárga egy meccsen: a Pápa és a Diósgyőr mondhatja el ezt magáról. A legsárgásabb eddigi mérkőzés a Videoton–Honvéd volt (5-5).

A legtöbb lap az Albert-stadionban volt (FTC–Paks 2-5), Kecskeméten (4-2 és egy vendégpiros, illetve még egy a lefújás után), valamint Kaposváron, míg a legsportszerűbb az MTK–Videoton (2-1) és a Debrecen–Diósgyőr (0-3) találkozók voltak.

A legtöbb sárga lapot eddig a Haladás gyűjtötte (33), a Honvéd előtt (32), a Pápa a harmadik (31). Az MTK a legvisszafogottabb, mindössze 14 sárga lappal, de a DVSC is csak 15-öt kapott eddig. A legtöbb sárga lapot a Videoton és az FTC ellen adták (36), míg a Honvéd és a Siófok ellenfelei csak 19-szer sárgultak be.

Négyszer villant a piros kártya: egy-egy MTK-s, szombathelyi, győri és újpesti nyithatta meg előbb a csapot a zuhanyzóban.

A kiállításoknál az élen a Kaposvár, a Videoton és a Kecskemét áll, 4 piros lappal; míg az eddigi három csapat (DVSC, Győr, MTK) közül már csak a debreceniek mondhatják el, hogy nem voltak emberhátrányban.

A legtöbb büntetőt eddig a Győr rúgta, hetet (ebből mindössze kettőt váltottak gólra), míg három együttes (Paks, Kaposvár, DVTK) még nem rúghatott tizenegyest. A legtöbb tizenegyest az Eger ellen ítélték, négyet.

Olvasói sztorik