NB I

Klubrekordot állíthat fel a Győr

Kapott gól nélkül folytatná győzelmi szériáját a listavezető ETO.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A klubrekordot jelentő, sorozatban nyolcadik győzelmét szerezheti meg a listavezető Győr az OTP Bank Liga tízedik fordulójában. Pintér Attila vezetőedző együttese a Paks otthonába látogat – áll az MTI előzetesében. A győrieknek várhatóan nehéz dolguk lesz, ugyanis Tomislav Szivics kinevezése óta a Paks négy mérkőzésen hét pontot szerzett, legutóbb például a Videotonnal játszott döntetlent. A Győr korábban kétszer, 1997-ben és 2011-ben produkált hét mérkőzésből álló győzelmi szériát a bajnokságban.

Soha nem volt még ilyen, hogy egy bajnokságban, négy egymást követő mérkőzésen ne kapjon gólt a Győri ETO. Az előfordult többször is, hogy a csapat három egymást követő mérkőzésen nem kapott gólt, de hogy négyszer egy bajnokságon belül még nem jött össze – írja a klub honlapja. Olyan egyébként volt már, hogy két egymást követő bajnokságban összejött a négy meccs (1964, 1965: 436 perc; 1994–1995, 1995–1996: 440 perc). Sőt, Pintér Attila irányításával összejött már egy ötmeccses sorozat is, két bajnokságon át (2009–2010, 2010–2011: 528 perc).

Jelenleg a kecskeméti Jorginho az utolsó játékos, aki bevette Szasa Sztevanovics kapuját, a jelenlegi állapot 386 perc. Mindez egy bajnokságon belül sem klubrekord (az 434 perc a 2008–2009-es szezonban). Az egymás utáni mérkőzések csúcsához még minimum 55 perc kell, az abszolút rekordhoz pedig a paksi hibátlan mérleg mellett még az újpestiek ellen is kell egy félidő a Győrnek.

A közös pontot Szasa Sztevanovics kapus személye jelenti: övé az abszolút rekord, az egy bajnokságban lévő leghosszabb góltalansági rekord, az egymás utáni legtöbb mérkőzés szezonokon átívelve, és egy szezonban is. A következő két fordulóban pedig minden eddigi csúcsot átírhat.

A címvédő, jelenleg második helyezett Debrecen a mezőny egyetlen nyeretlen csapatához, a Siófokhoz látogat. A Balaton-partiak a legutóbbi két mérkőzésükön döntetlent játszottak, előbb otthon a Ferencváros ellen, majd az MTK vendégeként. Érdekesség, hogy bár a DVSC az előző szezonban veretlenül lett bajnok, csak egyetlen ellenfél volt, akit nem tudott legyőzni, mégpedig a Siófok. A hajdúságiak egyébként meglehetősen régen, 2009 áprilisában tudtak nyerni bajnoki meccsen mostani riválisuk ellen!

Egy másik pikáns párosítás: Supka Attila jelenlegi csapata, a Pécs éppen az edző előző klubjához, a Honvédhoz látogat. A csütörtöki, Sporting Lisboa Európa Liga-mérkőzést követően a bajnokságban is komoly erőpróba vár a Videotonra, ugyanis azt a Ferencvárost fogadja, amely az előző körben biztosan győzte le a Diósgyőrt. A gyenge kezdés után formába lendülő Újpest a Pápa ellen sorozatban harmadik bajnoki sikerét gyűjtheti be, a fővárosiak négy bajnoki óta veretlenek.

Bár az Eger ezúttal nem esti és nem tévéközvetítéses meccset játszik, ráadásul a párosítás nem is kiemelt kockázatú, mégsem szerepelhet otthon, így Debrecenben kénytelen fogadni a Kecskemétet.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Október 5. péntek

Budapest Honvéd FC – Pécsi MFC-Matias, 17 óra, játékvezető: Oláh

Diósgyőri VTK – MTK, 19 óra, játékvezető: Farkas Á.

Október 6. szombat

Újpest FC – Lombard Pápa Termál FC, 14 óra, játékvezető: Berke

MVM Paks – Győri ETO FC, 16 óra, játékvezető: Kassai

Egri FC– Kecskeméti TE (Debrecen), 16 óra, játékvezető: Bognár

Szombathelyi Haladás – Kaposvári Rákóczi, 18:30, játékvezető: Szilasi

Október 7. vasárnap

Videoton FC – Ferencvárosi TC, 16:30, játékvezető: Iványi

FGSZ Siófok – Debreceni VSC-TEVA, 18:30, játékvezető: Radványi

A tabella

1. Győri ETO 22 pont

2. Debrecen 19 pont

3. MTK 18 pont

4. Budapest Honvéd 16 pont

5. Videoton 15 pont

6. Diósgyőr 14 pont

7. Ferencváros 13 pont

8. Újpest 12 pont

9. Szombathelyi Haladás 11 pont

10. Paks 10 pont

11. Pécs 9 pont (9-12)

12. Eger 9 pont (8-13)

13. Kaposvár 9 pont (9-15)

14. Kecskemét 8 pont (10-16)

15. Lombard Pápa 8 pont (8-17)

16. Siófok 3 pont

A góllövőlista élmezőnye

7 gólos: Koltai (Győr)

6 gólos: Simon A. (Paks), Varga R. (Győr)

5 gólos: Coulibaly (Debrecen), Délczeg (Honvéd)

4 gólos: Kabát (Újpest), Kenesei K. (Haladás), Kronaveter (Győr), Litsingi (Kecskemét), Németh N. (Eger), Sidibe (Debrecen), Tischler (MTK)

3 gólos: Andorka (Haladás), Iszlai (Haladás), Kamber (Győr), Kanta J. (MTK), Kulcsár T. (Debrecen)

Olvasói sztorik