NB I

Visszatekintő a kilencedik fordulóra

Hetedszer nyert sorozatban a hat gólt vágó Győr, győzött a Fradi és az Újpest is.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nézzük, mit mutatnak az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának számai!

Gólok

A bajnokság kilencedik fordulójában 21 gól esett, ami az elmúlt hetek terméséhez nagyban hasonlít (az elmúlt öt körben: 21, 21, 20, 20 és 21). Az ETO hat találatig jutott: ez rekord, ugyanis ötöt rúgtak már a kisalföldiek (a Kecskemétnek), és a Honvéd is ennyi találatig jutott a Kaposvár ellen. A legtöbb találat Győrben esett (6), ám a bajnokság gólokban leggazdagabb mérkőzését még nem veszélyeztette ez a féltucat (Honvéd–Kaposvár 5-3). Ebben a körben öt csapat nem rúgott gólt: a Haladás, a Pápa, a Kaposvár, az Eger és a Diósgyőr.

Örömteli, hogy továbbra is magyarok vannak a góllövőlista élén, erre már emberemlékezet óta nem volt példa: a dobogón csak honfitársaink vannak! A győri Koltai Tamás az első (7), a paksi Simon Attila és a győri Varga Roland (6-6) előtt.

Az eddigi kilenc körben a Győri ETO szerezte a legtöbb gólt (23), míg a Honvéd a második (17), a Debrecen pedig a harmadik (16). A sor végén hét góllal áll a Siófok és a Diósgyőr. A legjobb védelme a Debrecennek és a Videotonnak van (hét kapott gól), de az MTK is csak nyolcat kapott. 18 kapott gólnál jár már a Siófok.

A legjobb gólkülönbsége a Győrnek van (+14), míg a legrosszabb a Siófoknak (-11). A leggólgazdagabb meccseket eddig a Honvéd játszotta: eddigi nyolc találkozóján 32 gól született (átlagban: 3,56), míg a Diósgyőr meccsein a legkevesebb a gól (16; átlagban: 1,77).

A kilencedik kör félidei meccsét nagy küzdelemben az első játékrész nyerte, hiszen szünet előtt 11 gól született, míg utána csak tíz. A legtöbb gól az első félidőben (3) Győrben, Kecskeméten és Pécsett volt, míg a másodikban szintén Győrben. Az eddigi leggólgazdagabb első félidő a Debrecen–Győr (4-1) és a Honvéd–Kaposvár (4-1), míg fordulás után a Haladás–Eger (4-1), a Pécs–Debrecen (2-3) és a Paks–Siófok (4-1) meccseken potyogtak a gólok.

Péntek, szombat, vasárnap vs. 1–X–2

Pénteken ezúttal két meccs volt nyolc góllal (átlag: 4), szombaton négy találkozón volt 7 gól (átlag: 1,75), míg vasárnap két meccsen hat gól született (3). Négy helyen született hazai győzelem, három meccsen döntetlen volt a végeredmény, míg egy helyen a vendégek örülhettek. Az eddigi 72 találkozóból 32 hazai és húsz idegenbeli sikert láthattunk, húsz döntetlen mellett.

Lapkavalkád

Továbbra is visszafogottak voltak a fiúk: 34 sárga lap került elő, ami 4,25-ös meccsenkénti átlagot jelent. Az MTK, a Kecskemét, a Kaposvár, a Debrecen, a Videoton és a Pécs csak egy-egy sárga lapot szedett össze, míg a Haladás, a Diósgyőr és a Siófok négyet-négyet. A rekord a hat begyűjtött sárga egy meccsen: a Pápa és a Diósgyőr mondhatja ezt el magáról. A legsárgásabb eddigi mérkőzés a Videoton–Honvéd volt (5-5).

A legtöbb lap az Albert-stadionban volt (FTC–Diósgyőr 2-4 és egy vendég piros), míg a legsportszerűbb a Pécs–Újpest (1-2) találkozó volt.

A legtöbb sárga lapot eddig a Honvéd és a Haladás gyűjtötte (29), a Pápa előtt (25). Az MTK a legvisszafogottabb, mindössze kilenc sárga lappal. A legtöbb sárga lapot a Videoton és az FTC ellen adták (30), míg a Honvéd ellenfelei csak tizennégyszer sárgultak be.

A kiállításoknál az élen a Videoton és a Kecskemét áll, négy piros lappal; míg három csapatnál (DVSC, Győr, MTK) még nem volt emberhátrány.

A legtöbb büntetőt eddig a Győr rúgta, hatot (ebből kettőt váltottak gólra), míg négy együttes (Paks, Újpest, Kaposvár, DVTK) még nem rúghatott tizenegyest. A Győr, a Videoton és a Diósgyőr ellen még nem ítéltek tizenegyest, ellenben az Eger ellen már négyszer is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik