NB I

Visszatekintő a nyolcadik fordulóra

Nincs már veretlen csapat az NB I-ben, újra pontot szerzett a Siófok, újra nyert a Pécs.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nézzük, mit mutatnak az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának számai.

Gólok

A bajnokság nyolcadik fordulójában ugyanúgy húsz gól esett, mint a hetedikben, ez átlagban megfelel az elmúlt négy hétnek (20,5 gól/forduló). A Honvéd öt gólig jutott, ez eddig csak a Győrnek sikerült a mostani szezonban. A legtöbb találat a Bozsik-stadionban esett (8), s ez eddig a bajnokság leggólgazdagabb mérkőzése, ráadásul két góllal előzi meg a Haladás–Eger (4-2), a Honvéd–Paks (3-3), és a Győr–Kecskemét (5-1) hatgólos meccseket! Ebben a körben – hasonlóan a hetedik fordulóhoz – hat csapat nem rúgott gólt, a Videoton sorozatban másodszor…

Két magyar a góllövőlista élén! A paksi Simon Attila és a győri Koltai Tamás állnak az élen (6), míg a debreceni Adamo Coulibaly ötgólos.

A Győr szerezte a legtöbb gólt (17), a Honvéd a második (16-), utánuk a Debrecen és a Haladás következik (14). A sor végén hat góllal áll a Siófok. A legjobb védelme a Videotonnak van (6 kapott gól), de az MTK, a DVSC és a Diósgyőr is csak hetet kapott. Már 17 kapott gólnál jár a Siófok.

A legjobb gólkülönbsége a Győrnek van (+8), míg a legrosszabb a Siófoknak (-11). A gólokban leggazdagabb meccseket eddig a Honvéd játszotta, eddigi nyolc találkozóján 29 gól született (átlagban: 3,63), míg a Diósgyőr meccsein a legkevesebb (14; átlagban: 1,75).

A nyolcadik kör félidei meccsét – megszakítva az elmúlt négy fordulót – az első játékrész nyerte, hiszen szünet előtt 12 gól esett, míg utána csak nyolc. A legtöbb gól az első félidőben (4-1) és a másodikban is (1-2) Kispesten volt, így az első játékrész csatlakozott az eddigi leggólgazdagabb első félidőhöz (DVSC–Győr 4-1), míg fordulás után a Haladás–Eger (4-1), a Pécs–Debrecen (2-3) és a Paks–Siófok (4-1) meccseken potyogtak a gólok.

Péntek, szombat, vasárnap vs. 1–X–2

Pénteken ezúttal két meccs volt négy góllal (átlag: 2), szombaton négy találkozón volt 15 gól (átlag: 3,75), míg vasárnap két meccsen mindössze egy gól született (0,5). Öt helyen született hazai győzelem, egy meccsen döntetlen volt a végeredmény, míg két helyen a vendégek örülhettek. A legutóbbi négy döntetlenül végződött mérkőzés mind 0-0 lett!

Lap-kavalkád

Kicsit visszavett a társaság: 35 sárga lap került elő, ami 4,38-as meccsenkénti átlagot jelent. Az Újpest, a Kecskemét és a Pápa csak egy-egy sárga lapot szedett össze, míg a Paks, a Haladás, az MTK, az Eger, a Pécs és a Siófok hármat-hármat. A rekord a hat begyűjtött sárga egy meccsen: a Pápa és a Diósgyőr mondhatja ezt el magáról. A legsárgásabb eddigi mérkőzés a Videoton–Honvéd volt (5-5).

A legtöbb lap Szombathelyen volt (Haladás–MTK 3-3), míg a legsportszerűbb az Újpest–Kecskemét találkozó volt (1-1 és egy vendég piros).

A legtöbb sárga lapot eddig a Honvéd gyűjtötte (26), a Haladás (25) és a Pápa előtt (22). Az MTK a legvisszafogottabb, mindössze 8 sárga lappal. A legtöbb sárga lapot a Videoton ellen adták (28), míg a Honvéd ellenfelei csak 13-szor sárgultak be.

A kiállításoknál az élen a Videoton és a Kecskemét áll, 4 piros lappal; míg négy csapatnál (Debrecen, Győr, MTK, Haladás) még nem volt emberhátrány.

A legtöbb büntetőt eddig a Győr rúgta, ötöt (ebből kettőt váltott gólra), míg négy együttes (Paks, Újpest, Kaposvár, Diósgyőr) még nem rúghatott tizenegyest. A Győr, a Videoton és a Diósgyőr ellen még nem ítéltek tizenegyest, ellenben az Eger ellen már négyszer is.

Olvasói sztorik