NB I

Játékvezető-küldés a 8. fordulóra

A múlt heti sárga lap-csúcsdöntés után nézzük, kik fújják az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának mérkőzéseit.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Solymosi és Iványi ötödször

A forduló nyitómérkőzésén, a Haladás–MTK találkozón Solymosi Péter fog közreműködni. A játékvezető találkozott már a szombathelyiekkel, hiszen a győri meccsüket ő fújta, akkor 1-1 lett a végeredmény. Iványi Zoltán a Honvéd–Kaposvár mérkőzést kapta. Ő a kispestieket ismerhette meg idén, hiszen ferencvárosi vendégjátékuk alkalmával ő volt a sípos. Mindkét bírónak ez az ötödik találkozója idén: Iványi négy, Solymosi három forduló óta kirobbanthatatlan a játékvezető-küldők naplójából.

Negyedikesek

Hárman is vannak, akik a nyolcadik fordulóban már a negyedik mérkőzésüket kapják. Bognár Tamás a Diósgyőr–Paks meccset fújja, még egyik csapattal sem találkozott idén. Fábián Mihály a Videoton–Győrt kapta, a kisalföldieknek már vezetett Siófokon, akkor 3-2-re nyertek. Vad II István az Újpest–Kecskemétet irányítja, nem volt még egyik csapattal sem dolga a mostani szezonban. Bognár múlt heti ténykedésével elégedettek lehettek a JB-nél, hiszen ő ebben a körben is feladatot kapott.

Harmadszor

Berger József kapta a Pápa–Pécs találkozót, míg Takács János a Siófok–Ferencvárost. Mindkettőjüknek ez a harmadik találkozója a jelenlegi bajnokságban: Bergernek még ismeretlen ez a két gárda, de Takács a Siófoknak már fújt, méghozzá a Fáy utcában, az Eger „vendégeként”.

Szőts Gergely második alkalommal

Az Eger–Debrecen mérkőzésen Szőts Gergely lesz a játékvezető, ő még nem látott gólt idén, hiszen a Pápa–Paks mérkőzés 0-0-val ért véget.

Egy kis statisztika

A sárga lapokat tekintve Solymosi Péter a legszigorúbb, hiszen kerek hetes átlagja van, míg Kassai Viktornál 5,8 figyelmeztetés kerül elő meccsenként. Pánczél Krisztián eddigi egy meccsét két sárgával hozta le. A pirosakat tekintve Szabó Zsolt a legszigorúbb (1,33 piros lap/mérkőzés), míg 10 bírónál még nem volt kiállítás. A büntetőket tekintve egyes átlaga van Berger Józsefnek, Solymosi Péternek, Pánczél Krisztiánnak és Berke Balázsnak, míg kilenc játékvezető még nem ítélt tizenegyest.

Olvasói sztorik