NB I

Visszatekintő a hetedik fordulóra

Az OTP Bank Liga hetedik fordulója csúcsdöntést hozott sárga lapokban, valamint egy újabb edző távozását.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gólok

A bajnokság hetedik fordulójában húsz gól esett, ami átlagban megfelel az elmúlt heteknek. Két csapat is eljutott négy gólig: a Paks ebben a bajnokságban először, a DVSC viszont hazai környezetben már másodszor. A legtöbb találat Pakson és Debrecenben esett (5-5). Ebben a körben hat csapat nem rúgott gólt: a Diósgyőr, az Újpest, a Kaposvár, a Pécs (ők négyen az előző körben sem tudtak betalálni), az Eger és a Videoton.

A góllövőlistán a paksi Simon Attila mesterhármasával az élre ugrott (6), míg a debreceni Adamo Coulibaly mellé a győri Koltai Tamás csatlakozott, így ők öt találattal állnak.

Az eddigi hét körben a Győr szerezte a legtöbb gólt (16), míg a Debrecen a második (14), az MTK és a Paks pedig a harmadik (13). A sor végén öt csapat áll 6 góllal: Siófok, Kaposvár, Újpest, Diósgyőr és Pécs. A legjobb védelme egyelőre az újonc MTK-nak van (4 kapott gól), de a Videoton is csak ötöt kapott. 17 kapott gólnál jár viszont a Siófok.

A legjobb gólkülönbsége az újonc MTK-nak van (+9), míg a legrosszabb a Siófoknak (-11). A gólokban leggazdagabb meccseket eddig a Győr játszotta: a kisalföldiek eddigi hét találkozóján 25 gól született.

A hetedik kör félidei meccsét – ugyanúgy, mint az előzőt három fordulóban – nagyon simán a második játékrész nyerte, hiszen szünet után 13 gól született, míg előtte mindössze hét. A legtöbb gól az első félidőben Debrecenben volt (DVSC–Honvéd 2-1), míg a fordulás után Pakson (Paks–Siófok 4-1). Az eddigi leggólgazdagabb első félidő a Debrecen–Győr rangadón volt (4-1), míg szünet után a Haladás–Eger (4-1) és a Pécs–Debrecen (2-3) meccseken potyogtak a gólok – ez utóbbihoz csatlakozott most a paksi meccs.

Péntek, szombat, vasárnap vs. 1–X–2

Pénteken ezúttal két meccs volt három góllal (átlag: 1,5), szombaton négy találkozón volt 11 gól (átlag: 2,75), míg vasárnap két meccsen volt 6 gól (3). Öt helyen született hazai győzelem, két meccsen döntetlen volt a végeredmény, míg egy helyen a vendégek örülhettek.

Lapkavalkád

Elszálltak a fiúk: a bajnokság legmagasabb sárga lap-számát hozta a hetedik forduló, hiszen 47-szer mutatták fel a bírók ezt a lapot. Ráadásul ebből 41 lap öt meccsen került elő. A Debrecen nem kapott lapot, míg a Paks, a Siófok, az MTK és az Eger is csak egyet. Rekordot állított be a Pápa, hat sárgával.

A legtöbb lap Kecskeméten volt (KTE–Pápa 2-6, valamint egy hazai piros), míg a legsportszerűbb a Debrecen–Honvéd (0-2), a Paks–Siófok (1-1) és az MTK–Eger (1-1) volt.

A legtöbb sárga lapot eddig a Honvéd gyűjtötte (24), a Haladás (22) és a Pápa előtt (21). Az MTK a legvisszafogottabb, mindössze öt sárga lappal. A legtöbb sárgát a Videoton ellen adták (26), míg a Honvéd ellenfelei csak tizenegyszer sárgultak be.

A kiállításoknál az élen a Videoton és a Kecskemét áll három piros lappal; míg négy csapatnál (DVSC, Győr, MTK, Haladás) még nem volt emberhátrány.

A legtöbb büntetőt eddig a Győr rúgta, ötöt (ebből kettőt váltottak gólra), míg öt együttes még nem rúghatott tizenegyest. A Győr, a Videoton, az MTK és a Diósgyőr ellen még nem ítéltek tizenegyest, ellenben az Eger ellen már négyszer is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik