NB I

Visszatekintő a hatodik fordulóra

Hat forduló után az egyetlen veretlen csapat van a tabella élén, és az egyetlen nyeretlen a végén.

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Gólok

AZ OTP Bank Liga hatodik fordulójában 21 gól esett, ami ugyanannyi, mint a múlt héten: átlagban 2,63 találatot jelent meccsenként. Három csapat is eljutott három gólig, és ez mindhármuknak három pontot ért (Győr, Videoton, Pápa). A legtöbb találat Siófokon és Debrecenben esett (4-4). Ebben a körben öt csapat nem rúgott gólt: a Diósgyőr, az Újpest, a Debrecen, a Kaposvár és a Pécs.

Adamo Coulibaly mellé, a góllövőlista élén csatlakozott a Diósgyőrben mesterhármast elérő Koltai Tamás, így ők 4 találattal állnak. A paksi Simon Attila, a kispesti Délczeg Gergely, a győri Djordje Kamber, az egri Németh Norbert, a szombathelyi Kenesei Krisztián és a győri Varga Roland vannak a dobogó harmadik fokán, 3-3 góllal.

Az első hat körben a Győri ETO szerezte a legtöbb gólt (15), míg a DVSC, az MTK, a Honvéd és a Haladás tízzel áll. A Pápa és a Siófok öt-öt gólnál jár. A legjobb védelme egyelőre az újonc MTK-nak van (4 kapott gól), de a DVSC és a Videoton is csak ötöt-ötöt kapott. 13 kapott gólnál jár már a Siófok.

A legjobb gólkülönbsége a Győr, MTK kettősnek van (+6), míg a legrosszabb a Siófoknak (-8). A gólokban leggazdagabb meccseket eddig a Győr játszotta: eddigi hat találkozóján 24 gól született.

Az ötödik kör félidei meccsét – ugyanúgy, mint a két előző héten – nagyon simán a második játékrész nyerte, hiszen szünet után 15 gól született, míg előtte mindössze hat. A legtöbb gól az első félidőben Szombathelyen volt (Haladás–Paks 1-1), míg fordulás után Debrecenben (Eger–Ferencváros 2-2). Az eddigi leggólgazdagabb első félidő a Debrecen–Győr rangadón volt (4-1), míg szünet után a Haladás–Eger (4-1) és a Pécs–DVSC (2-3) meccseken potyogtak a gólok.

Péntek, szombat, vasárnap vs. 1–X–2

Pénteken ezúttal két meccs volt négy góllal (átlag: 2), szombaton négy találkozón volt 13 gól (átlag: 3,25), míg vasárnap két meccsen volt 4 gól (2). Mindössze egy helyen született hazai győzelem, Pápán, két meccsen döntetlent játszottak, míg öt helyen a vendégek örülhettek!

Lap-kavalkád

A sárga lapokat illetően még a múlt heti 33-hoz képest is finomabb volt az NB I-es társaság, hiszen csak 31-szer került elő a sárga lap, ami 3,88-as átlagot jelent. Hét csapat volt, amelynél csak egyszer volt szükség a figyelmeztetésre, míg a DVSC-ből senki sem kapott sárga lapot! Piros lap kétszer került elő: egy-egy diósgyőri és siófoki mehetett előbb az öltözőbe.

A legtöbb lap Debrecenben volt (Eger–FTC 4-4), míg a legsportszerűbb az Újpest–DVSC találkozó volt (1-0).

A legtöbb sárga lapot eddig a Honvéd gyűjtötte (22), a Haladás (17) és az Újpest előtt (16). Az MTK a legvisszafogottabb, mindössze 4 sárga lappal. A legtöbb sárga lapot a Videoton ellen adták (22), míg az Újpest és a Kaposvár ellenfelei csak nyolcszor sárgultak be.

A kiállításoknál az élen a Videoton áll, 3 piros lappal; míg négy csapatnál még nem volt emberhátrány.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik