NB I

Szélesi Zoltán visszatért Újpestre!

Magyar válogatott labdarúgóval erősített az Újpest: Szélesi Zoltán nyolc év után tért vissza.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán eldőlt, hogy 2004 után ismét lila-fehérbe öltözik a klub sajátnevelésű játékosa, Szélesi Zoltán! A harmincéves, 27-szeres válogatott labdarúgó utánpótlás-játékosként Újpesten kezdte a pályafutását. Miután végigjárta a korosztályos együtteseket, 1999-ben mutatkozott be a felnőtt csapatban. Bajnoki ezüst- és bronzérmet, 2002-ben Magyar Kupa-aranyat, majd Szuperkupát nyert, majd 2004-ben – miután bemutatkozott a magyar válogatottban is – Németországba igazolt, az Energie Cottbus csapatához.

A Cottbus színeiben szerepelt a Bundesligában is, majd 2007-ben a francia első osztályú Strasbourghoz szerződött. A 2009–2010-es szezonban négy mérkőzésen pályára lépett a Bajnokok Ligájában a Debrecen játékosaként, majd egy évvel később négy meccsen az Európa Ligában is szerepelt a görög élvonalbeli Olympiakosz Volosz hátvédjeként.

Az előző szezonban a holland élvonalbeli NEC Nijmegenben játszott, az elmúlt hetekben viszont már Újpesten edzett. Szélesi Zoltán tehát nyolc év után hazatért nevelőegyesületéhez, amellyel három évre szóló szerződést írt alá – áll a klub honlapján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik