NB I

Nem játszhat szombaton a Fradi-légiós

Brazil klubja késlekedése miatt lemarad a Kecskemét elleni bajnokiról Somalia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a klub honlapján válaszolt az új játékosok szerződéseivel kapcsolatos kérdésekre. Elmondta, hogy a Banguval kötött megállapodás értelmében július 31-ig kellett Somalia átigazolási díjának első részletét kifizetnie a magyar klubnak.

– Ez megtörtént, ám a brazilok mégsem küldték el a csatár játékengedélyét – mesélte a sportvezető. – A Ferencváros maximálisan teljesítette a szerződésben rögzítetteket, ha kell, előállok a banki dokumentumokkal is. Nehéz elfogadni, de a Bangu késedelme miatt Somalia nem játszhat a Kecskemét elleni idénynyitón. Ha az ügyben a brazil csapat továbbra sem teljesíti a kötelességét, akkor a FIFA-hoz fordulunk.

Orosz Pál hozzátette: Gyömbér Gábor és Böde Dániel esetében is megkezdődtek a kifizetések.

– Valóban voltak kisebb csúszások, de a Lombard Pápa, valamint a Paks végig nagyon rugalmas és korrekt magatartást tanúsított. Ezt az említett két csapat vezetőinek most is szeretném külön megköszönni – mondta a vezérigazgató. – Látható, hogy igyekeztünk fiatal, tehetséges magyar futballistákat igazolni. Máté Jánost és Orosz Márkot is nagy talentumnak tartjuk, ők egyértelműen a közeljövő emberei. Légiósok közül csak kész labdarúgókat igazoltunk, Aleksander Alempijevicset, valamint Vladan Csukicsot is nagy fogásnak tartom. A Ferencváros évek óta nem tudott pénzért labdarúgót vásárolni, nagy előrelépésnek tartom ebből a szempontból a mostani átigazolási időszakot.

Olvasói sztorik