NB I

Immár a Debrecen a legjobb magyar csapat

Dzsudzsák Balázs orosz csapatát is megelőzte a DVSC a klub-világranglistán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC történetének legnagyobb sikere, a Bajnokok Ligája-főtáblára jutás után hatalmasat ugrott a labdarúgás statisztikáival és történetével foglalkozó szervezet, az IFFHS klub-világranglistáján. Volt idő, amikor a Lokit a világ 86. legjobb klubjaként tartották számon – írja a dehir.hu.

Idén a DVSC hatodik alkalommal lett magyar bajnok, megnyerte a Magyar Kupát, s ez hamar meglátszott a statisztikai összeállításban is. Júniusban a csapat 69 helyet javítva feljött a 300. helyre, s a hazai együttesek közül már csak a Paks volt előtte (296.), a Videoton akkor lecsúszott a 322. pozícióba, a Ferencváros pedig lemaradt a listáról.

A legfrissebb, júliusi listán már a Debrecen a legjobb magyar klub: a 296. helyen áll, holtversenyben például az olasz Fiorentinával. A négyszázas világranglistán még két magyar csapatot találunk, a Videoton a 320., a Paks a 396.

Érdekesség, hogy a DVSC megelőzte a leghíresebb és legjobban fizetett egykori debreceni, Dzsudzsák Balázs jelenlegi csapatát, az orosz Dinamo Moszkvát is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik