NB I

Fradi-veréssel köszönt el a Paks

A Paks 3-2-re nyert a vendég Ferencváros ellen az OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
MVM Paks – Ferencvárosi TC 4-2 (3-2)
Paks, 4100 néző. Játékvezető: Solymosi
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Sifter, Böde – Bartha, Szatmári, Vayer – Kiss T. (Sipeki, 81.). Edző: Kis Károly
FTC: Gyenes – Fülöp N., Grúz, Klein (Batik, a szünetben), Sváb – Jovanovics, Otten – Beliczky, Hakola (Nyilasi B., 86.), Junior (Varga B., 81.) – Oláh L. Edző: Détári Lajos
Gólszerzők: Böde (10.), Kiss T. (35., 37.), Szatmári (47.), illetve Klein (18.), Oláh (20.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remek meccset játszott a két csapat, a találkozó akár gólzáporosabb eredménnyel is zárulhatott volna. Az Európa Liga-indulást érő negyedik hely megszerzésében reménykedő paksiak sokkal jobban futballoztak, rengeteg helyzetet alakítottak ki, a gyenge lábakon álló Fradi-védelem csak asszisztált a hazaiak első félidei játékához.

A fordulást követően gyorsan növelte előnyét a Paks, ezzel el is dőlt a három pont sorsa. Más kérdés, hogy a Honvéd és a Kecskemét sikerei miatt a Ferencváros legyőzése sem volt elég a paksiaknak a negyedik helyhez, és a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásához.

– Érdekes, hullámzó meccs volt, az elején a Paks egy-nullánál egyértelműen dominált, ekkor megnyerhette volna a találkozót, hiszen minden szempontból jobb volt, mint a Ferencváros – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Vass László, az FTC korábbi másodedzője. – A középpályás-játékuk remekül működött, illetve nagyon jól csinálták Kiss Tamás és Böde Dániel mélységi helycseréit. A ziccereket azonban kihagyták, és a Ferencváros fordított. Oláh Lórántot eddig inkább a szélen szerepeltették, most végre a helyén játszott, és egymás után került helyzetbe. Megnyerhette volna a meccset, de végül Böde nyerte meg, veszélyes játékával, és azzal, hogy könnyedén oldotta meg az egy-egy elleni párharcokat, s jól cselezett. A Paks dominált az egész második félidőben, az volt a pályán, amit a középpályás-soruk tudott játszani. Az előző hetek ferencvárosi gyengélkedése után, mondhatni papírforma-eredmény született. Mindkét csapat lazábbra vette a védekezést, ezért is volt ennyi gól, de olyan találatokat is láthattunk, amiben a kapusok is benne voltak. Kis hiányérzet van bennem, mert Lisztes Krisztiánt, Rósa Dénest és Balog Zoltánt el kellett volna búcsúztatni, ha tényleg nem számolnak velük a jövőben.

Olvasói sztorik