NB I

A Honvéd lett a negyedik!

A Honvéd végzett a negyedik helyen az OTP Bank Ligában, mivel az utolsó fordulóban 4-3-ra győzött Pécsen.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Pécsi MFC-Matias – Budapest Honvéd FC 3-4 (2-1)
Pécs, 1000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Goia, Kvekveskiri (Turi, 86.) – Zseljkovics, Regedei (Nagy D., 71.), Paracki, Okoronkwo – Fröhlich (Andorka, 60.), Bajzát. Edző: Mink Olivér
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Hidi (Hajdú N., 55.) – Tchami, Johnson, Németh N. (Faggyas, a szünetben), Ivancsics, Vidovics (Horváth A., 69.) – Délczeg. Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Fröhlich (12.), Bajzát (23.), Okoronkwo (50.), illetve Tchami (1.), Ivancsics (tizenegyesből 49.), Délczeg (51.), Faggyas (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Potyogtak a gólok az első félidőben, a Pécs már a 23. másodpercben hátrányba került, de még a szünetig fordított. A gólszüret később is folytatódott, a meccsen kétszer is vezetett a házigazda, mégis kikapott, sorozatban hetedszer. A házigazdáknál a nigériai Okoronkwo megszerezte első magyarországi találatát.

A kispestiek, akik a negyedik pozícióra pályázó csapatok közül a legkedvezőbb helyzetben kezdték a 30. fordulót, a szünetben még hátrányban voltak, a második játékrészben azonban megfordították az állást, és 4-3-as idegenbeli sikerrel biztosították Európa Liga-selejtezőbeli részvételüket.

– A semleges nézők számára minden bizonnyal élvezetes meccs volt, amely sok gólt, és nyíltsisakos játékot hozott – mondta a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a PMSC egykori kiváló játékosa. – Egyik csapat sem állt be védekezni, s ebből a fővárosiak jöttek ki jobban, másrészt nekik volt fontosabb ez a győzelem, s ez látszott is a játékon. A Pécs amolyan szezonzáró futballal rukkolt elő, megkísérelt győzelemmel búcsúzni, de nem járt sikerrel, pedig volt rá lehetősége. A szerencse is a hazaiak mellé állt, hiszen nulla-egyről két megpattanó labdával fordítottak, a kezükben volt a meccs, de végül máshogy alakult. Az őszi PMFC megnyerte volna ezt a meccset, de így szokott lenni, ha nyerőszéria van, minden befelé pattan. A mai vereséget nem igazán lehet a balszerencsére fogni. A Honvéd jobban akarta a sikert.

Olvasói sztorik