NB I

Játékvezető-küldés a harmincadik fordulóra

Ezúttal nem lesz katari idegenlégiós a játékvezetők között. Nézzük az utolsó kör bíróküldését!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tizennyolcadszor

A harmincadik fordulóban már a 18. fellépésére készülhet Kassai Viktor: ezúttal a Siófok–Kecskemét találkozót kapta. Érdekes, de az eddigi meccseiből csak egy érinti a mostani csapatokat: a Kecskemét–Diósgyőr (1-0) meccsen működött közre.

Bognár tizenhatodszor

Második legfoglalkoztatottabb játékvezetőnk Bognár Tamás, aki 16 alkalommal fújt a harminc forduló alatt. Övé az Újpest–Videoton mérkőzés. Mindkét együttesnek vezetett már kétszer-kétszer. Ő fújta a Videoton–Pécset oda-vissza (4-1, 3-1), a Honvéd–Újpestet (2-0), és az Újpest–Kecskemét találkozót (3-1).

Szabó és Solymosi: 14

A Pécs–Honvéd találkozót Szabó Zsolt fújja. A baranyaiak egyik vereségén volt jelen (Siófokon 1-2), míg a Honvédot látta már győzni (2-1 a Diósgyőr ellen), és az Üllői úti döntetlent is ő vezette (0-0).

Solymosi Péter megy Paksra, a Ferencváros vendégjátékára. Pakson kezdte a szezont (3-2 a Kecskemét ellen), és csak most tér vissza a városba. Az FTC-nek vezette a diósgyőri fellépését (3-2), a kecskeméti mérkőzését (0-1), valamint a KTE elleni, 2-1-gyel végződött, ám óvás után 3-0-val az évkönyvekbe bevésett találkozóját.

Veizer és Andó-Szabó tizenharmadik alkalommal

A bajnokság záró mérkőzését, a Kaposvár–Zalaegerszeg meccset Veizer Roland vezeti. Ő az egyetlen bíró, aki látott ebben a szezonban Zete-sikert (1-0 Pápán), ám ezenkívül látta a paksi vereségüket (2-4) és a Honvéd elleni 0-2-t is. A Kaposvár sem volt boldog, amikor Veizerrel találkoztak, hiszen egy sima négyest kaptak Kecskeméten.

Andó-Szabó Sándoré lesz a Diósgyőr–Vasas meccs. A miskolciakkal még nem találkozott, de a bajnokság az ő sípjelére indult el még 2011 júliusában, és éppen a Vasas lépett pályára, méghozzá Debrecenben (2-5). A küzdelemsorozat egyetlen mesterötösét is látta (Pécs–Vasas 5-1), és még egy angyalföldi kapituláción vett részt, méghozzá az Üllői úti 0-1-en.

Mindkettőjüknek ez a tizenharmadik találkozója az OTP Bank Ligában.

Vad II: tizenkettő

Az Európa-bajnokságra is készülő Vad II István bajnokavatóra is készülhet hétvégén, hiszen a Debrecen–Haladás találkozón működik közre. A DVSC-nek idegenben két 0-0-t fújt (Siófokon és Pécsett), hazai környezetben pedig a Kaposvár elleni 3-0-t. A Haladást látta Szombathelyen a Kecskemét elleni 2-2-n, valamint Zalaegerszegen (1-1). Solymosi mellett ő az, aki az elmúlt fordulóban és most is kapott feladatot.

Oláh Gábor tizedszer

A Pápa–Győr találkozót Oláh Gábor fújhatja, ez lesz a tízedik meccse a bajnokságban. A kisalföldiekkel még nem találkozott, de a bakonyiaknak már vezetett: Újpesten 1-0-ra nyertek, otthon a Debrecentől 2-0-ra kikaptak.

Egy kis statisztika

Az eddigi 29 forduló alatt a legtöbb sárga lapot Bognár Tamás szórta (5,67 darab/mérkőzés), de nem sokkal van elmaradva mögötte Iványi Zoltán (5,53) és Kassai Viktor (5,47/mérkőzés) sem. Solymosi Péter egyelőre 3,54 sárga lap/mérkőzés átlaggal hozta le a bajnokságot, de Szilasi Szabolcs (3,75) sem nyúl állandóan a sárga után.

Berger Józsefnél és Takács Jánosnál van a legtöbb kiállítás (átlag: 0,64 piros lap/meccs), Andó-Szabó Sándornál pedig legritkábban (0,08).

Takács János a büntetőkirály (0,82 tizenegyes/meccs), Kassai Viktor a második (0,65). Csak Vad II Istvánnál nem volt még büntető a bajnokságban. A múlt héten Al-Doszari személyében egy katari játékvezető is megmutathatta magát Magyarországon: öt sárga lappal hozta le a Zalaegerszeg–Paks meccset.

Olvasói sztorik