NB I

Megszerezte az ezüstérmet a Videoton

A Videoton 2-0-ra legyőzte a vendég Pápát az OTP Bank Liga 29. fordulójában.
OTP Bank Liga, 29. forduló
Videoton FC – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3400 néző. Játékvezető: Radványi
Videoton: M. Bozovics – Szolnoki, Caneira, Vinicius (Vaskó, 42.), Hector – Mitrovics, Sándor Gy. (Oliveira, 68.) – Gyurcsó (Torghelle, 79.), Kovács I., Walter – N. Nikolics. Edző: Paulo Sousa
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. – Horváth L., Gyömbér (Quintero, 26.), Farkas A. – Arszics (Enyingi, 89.) – Seye (Inutile, 76.), Lovrencsics. Edző: ifj. Bene Ferenc
Gólszerző: N. Nikolics (tizenegyesből 52., 69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ezüstéremért küzdő Videoton érthetően lendületesebben kezdett a bennmaradást kiharcoló Pápa ellen, de a fehérváriak támadójátékában sokáig nem volt átütőerő. Az alacsony színvonalú játékon a félidő derekától a ritmust váltó hazaiak egyre veszélyesebb offenzívával javítottak, de nagy nyomást így sem gyakoroltak a hajrára bátrabbá váló Pápa kapujára.

A második játékrészt a Lombard FC kezdte élénkebben, mégis a hazaiak szereztek vezetést egy vitatható büntetőből. A vezetőgól után jelentős fölénybe került a Videoton, amely végül a gólkirályi címért versenyben lévő Nemanja Nikolics második találatával eldöntötte a meccset. Ezzel gyakorlatilag ezüstérmesnek tekinthető a székesfehérvári csapat, miután a harmadik helyezett Győrnek már csak matematikai esélye maradt a második hely megszerzésére.

– Azt kell gondoljam, hogy ezek a játékosok nem tudnak délután futballozni! A melegben teljesen le voltak engedve. Ugyanakkor csak a meleg miatt lehettek megizzadva, mert nem láttam egyetlen sprintet sem, a technikai hibákat pedig nem is értem – bosszankodott a Rangadó.hu szakértője, Tiber László, a Videoton egykori kiváló játékosa, jelenlegi tehetségkutató-edzője. – A Pápa hálás ellenfél volt, mert játékosai a kapu felé sem mentek. A fehérváriak Nikolicsot mintha összetévesztették volna Torghelle Sándorral, ívelgették fel neki a labdákat, amelyek persze jöttek vissza sorra. Aztán amikor Torghelle tényleg bejött, volt egy-két szép kombináció. Gyurcsó Ádám és Walter meglepően nagy hibaszázalékkal futballozott. A csapaton nem láttam azt a tüzet, hogy mindenáron győzni akarnak, nem láttam, hogy kell ez a meccs az ezüstérem megszerzéséhez. Nem vagyok megelégedve a mutatott játékkal és a hozzáállással sem, nem volt véletlen a szórványos füttykoncert. Felejthető mérkőzés volt, a közönség többet érdemelne az ahogy esik, úgy puffan, majd találunk egy gólt hozzáállásnál. Többet támadni, megbontani a védelmet a széleken! Ha szerencsével is, de összességében megérdemelten nyert a Videoton, amely tavaszi teljesítménye alapján megérdemelten lett második a tabellán.

Olvasói sztorik