NB I

Megint jött a slágereredmény…

A Paks a második félidő végén mentett pontot a Zalaegerszeg vendégeként az OTP Bank Liga 29. fordulójában.
OTP Bank Liga 29. forduló
Zalaegerszegi TE FC – MVM Paks 1-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 1200 néző. Játékvezető: al-Doszari (katari)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi (Kocsis A., 76.), Bogunovics, Ganugrava, Hidvégi – Hervas, Polareczki (Vittman, a szünetben), Szakály D., Nicorec – Kovács II G. (Jasarevics, 57.), Pavicsevics. Edző: Prukner László
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Szabó J., Gévay – Bartha (Vayer, 66.), Sifter, Sipeki (Szatmári, a szünetben), Fiola – Böde, Magasföldi (Kiss T., 57.). Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Kocsárdi (16.), illetve Szatmári (82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Negyedóra ismerkedés után kissé váratlanul vezetést szerzett a ZTE. A gól után a vendégek nagyobb sebességre kapcsoltak, ám komoly eredményt nem tudtak felmutatni, tulajdonképpen igazi helyzet nélkül zárták az első játékrészt, Vlaszák Gézának csak egy-két távoli lövést kellett hárítania. Szünet után a paksiak már többször veszélyeztettek, s végül sikerült nekik az egyenlítés. Eddig egyszer sem nyertek Egerszegen, s ez most sem sikerült. A ZTE a jelenlegi szezonban most játszott kilencedik alkalommal 1-1-es meccset.

– Megint olyan mérkőzést láttam, amely erősen közepes színvonalú és intenzitású volt. Hosszú ideig úgy éreztem, hogy a Zalaegerszeg motiváltabb, jobban akarja a győzelmet, mint a Paks. Ez meglepetett – mondta a Rangadó.hu szakértője, Kereki Zoltán, a Haladás, a Zalaegerszeg, illetve a magyar válogatott egykori kiváló védője. – A ZTE egy átlövéssel vezetéshez jutott, s úgy tűnt, megszerzi első hazai sikerét, de két paksi cserejátékos kényszerítőzése után egy szép góllal egyenlítettek a vendégek. Ezután bármelyik csapat nyerhetett volna, megpezsdült az egyébként szinte végig meglehetősen lassú játék. A döntetlen igazságos, a közönségen pedig látni lehetett, hogy várják már a bajnokság végét, az új reményeket, az új csapatot.

Elnézést kértek a szurkolóktól

A zalaegerszegi klub vezetői a meccs után az alábbi közleményt intézték a szurkolókhoz:
A ZTE FC hagyományaihoz méltatlanul szerepeltünk idén a bajnokságban, és 20 év után kiestünk az első osztályból. Ezért a klub vezetése, szakmai stábja és játékosai ezúton elnézést kérnek a szurkolóktól, a zalai sportszerető közönségtől. Nem rajtatok múlott! Bízunk abban, hogy jövő ilyenkor megújulva, megerősödve újra visszatérünk oda, ahová a zalai foci való: az élvonalba. Szurkoljatok nekünk a másodosztályban is. Köszönjük. Hajrá ZTE!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik