NB I

A Honvéd sem állította meg a Debrecent

A bajnok Debrecen 3-0-s győzelmet aratott a Honvéd vendégeként az OTP Bank Liga 29. fordulójában.
OTP Bank Liga, 29. forduló
Budapest Honvéd FC – Debreceni VSC-TEVA 0-3 (0-1)
Bozsik Stadion, 2000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics – Ivancsics (Czár, 56.), Horváth A. (Johnson, 64.), Vécsei, Hidi, Faggyas (Németh N., 61.) – Délczeg. Edző: Supka Attila
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté II P., Mészáros N., Korhut – Rezes (Ramos, 74.), Varga J., Bouadla, Yannick (Szakály P., a szünetben) – Meye (Bódi, 65.), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Rezes (33.), Bouadla (75.), Coulibaly (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC félgőzzel küzdve is előnnyel vonulhatott az öltözőbe a szünetben. A folytatásban a Honvéd ugyan próbálkozott, de nem volt átütőerő a támadásaiban, míg a Debrecen két újabb góllal végleg eldöntötte a találkozó sorsát.

– Nagyon jó idő és kellemes hangulat volt a mérkőzésen. Nyert a Debrecen, és egyértelműen kiderült, hogy jobb csapat, mint mostani riválisa – vélekedett Őze Tibor, a Kispest-Honvéd korábbi edzője, aki a helyszínen tekintette meg az összecsapást. – A Honvéd megpróbált támadóbb felfogásban futballozni. A baloldalon Vidovics erőteljesen följött, inkább ott voltak akciók, de nem tudtak helyzetbe kerülni, pontrúgás-variációkkal és távoli lövések próbálkoztak. Megint rotált egy kicsit a Debrecen, Bódi helyett Rezes, Szakály helyett pedig Yannick játszott. Érdekes ilyen helyzetben és hangulatban meccset játszani, amikor egy csapat már megnyert mindent. A DVSC a kupában és a bajnokságban is aranyérmes lett, de a játékosok kreáltak egy újabb célt maguknak, hogy legyenek veretlenek.

A fővárosiak célkitűzésével és (elméleti) motivációjával kapcsolatban Őze Tibor hangsúlyozta, hogy a negyedik hely felértékelődött, de úgy tűnik, ennek nem tud megfelelni a Honvéd.

– A szabadrúgás-variációkról annyit, hogy annak idején, Nyíregyházán a góljaink 64 százaléka szabadrúgásból vagy pontrúgásból született. A legfontosabb, hogy első el kell találni a kaput! Bouadla gólja is ezt bizonyította, a végén pedig Coulibaly döntött. A Debrecen a saját célja érdekében mindent megtett, és látszott, hogy jobb csapat. A Honvéd betett néhány fiatalt, de ez a vérszegény támadójáték kevés lesz nemzetközi szinten, ha az együttes mégis befut a negyedik helyre – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője.

Olvasói sztorik