NB I

Hét év után tartozás nélkül?!

A visszatérés a cél Zalaegerszegen, a szezon végén várhatók konkrétumok.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonaltól búcsúzó ZTE FC vezetése azon dolgozik, hogy a mielőbbi visszakerülés érdekében átalakítsa a csapatot.

– Az esztendő értékelésével természetesen még várunk, hiszen nincs vége a bajnokságnak, de már megkezdtük a következő időszak munkáit – jelentette ki a Zalai Hírlap hasábjain Nagy Ferenc, klubelnök. – Egyértelműen az a célunk, hogy jövőre visszajussunk a legjobbak közé. Ennek a gazdasági hátterét meg kell teremtenünk, tárgyalunk szponzorokkal, s ami örömteli, az eddiginél szorosabb lett a kapcsolatunk a városi önkormányzattal. Néhány befektetői egyeztetés is pozitívnak tűnik, de részletet csak akkor szabad mondani, amikor már aláírásra kerültek a szerződések.

Mint ismert, a lengyel Lech Poznan után a német élvonalbeli Hamburger SV csapatában folytatja pályafutását Artjoms Rudnevs, a zalaiak korábbi lett csatára, akinek átigazolási díjából 200 millió forint jár a ZTE-nek. Nagy Ferenc egyelőre nem tudja, ez a pénz mikor jelenhet meg a klub számláján.

– Az viszont pozitívum, hogy amikor ez megtörténik, hét év után végre semmilyen tartozása nem lesz a klubnak – jelentette ki az elnök. – Vagyis reális alappal vághatunk neki az új idénynek. Ez a mai világban nagy pozitívum. A következő év költségvetésének kialakításán is munkálkodunk közben, várhatóan 250-300 millió forintra lenne szükség ahhoz, hogy célba érjünk, és visszakerüljünk a legjobbak közé.

A játékoskeret átalakításával kapcsolatban a klubvezető még nem akart részletekbe bocsátkozni, mert egyelőre nem beszélt a labdarúgókkal.

– Biztos, hogy szép számmal lesznek távozók, és legalább hat-hét meghatározó tudású futballistát igazolnunk kell, hogy reális elvárás legyen a feljutás – magyarázta Nagy Ferenc. – A helyi fiatalok is megkapják a lehetőséget, sőt ez már folyamatban is van, hiszen többen rendszeresen pályára lépnek az élvonalban. Vannak kiszemeltjeink, de neveket itt sem szeretnék mondani. Ha minden a tervek szerint megy, akkor a bajnokság végére már talán több konkrétummal szolgálhatunk, de addig is rengeteg tárgyalás vár ránk.

Olvasói sztorik