NB I

Többéves rekordon a sárga lapok

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a játékosok annyi sárga lapot gyűjtöttek össze, amennyire évek óta nem volt példa.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Valami volt a levegőben az NB I huszadik fordulójában. Talán a korai tavasz melege hatott túlzottan is serkentőleg a játékosokra, ugyanis annyi sárga lapot gyűjtöttek össze, amennyire évek óta nem volt példa egyetlen játéknap alatt. A szokásos mennyiség közel másfélszerese, 55 darab jött össze, amihez Zalaegerszegen három darab második sárga is hozzájött – írja a HLSZ honlapja.

A forduló legfiatalabb csapata – új klubrekorddal – a Vasas lett (24,8 év), gyaníthatóan kényszerből került ennyi ifjonc az együttesbe… Ellenfele, a Győr pedig a legidősebb volt (28,42 év) a játékpercekre vetített mutatók alapján. További rekord is fűződik ehhez a találkozóhoz: a győriek a „legnemzetközibb” csapatot állították ki (magyar percek: 36,7%). Csak magyar játékos jutott szóhoz a Paks és a Haladás csapatában.

Klubrekordok: először fordult elő a bajnokságban, hogy a két ősi rivális közül a Ferencváros (74,6%) több magyar játékpercet produkált, mint az Újpest (72,7%). Mindkét adat klubrekord, az egyik felfelé, a másik lefelé. A Pécs csapata ebben a fordulóban volt a legifjabb (25,85 év).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik