NB I

Megint a Siófok…

A Balaton-partiak újabb meccse került az ügyészség látókörébe, az egyik gyanúsítottat külföldi nyaralása közben telefonon értesítették.

A helyi együttes eddig is adott munkát a nyomozóknak, akik már hat labdarúgó mellett a vezetőedző Aczél Zoltánt (44) is gyanúsítják a 2009-es tavaszi keretből. Horváth Gábor (28), Sütő László (25) és Andruskó Attila (31) szabadlábon védekezhet, akárcsak a szintén gyanúsított három másik focista, a hírek szerint H. Gy, T. R. és M. Á. Eddig csak 2009-es meccsekről lehetett hallani – Siófok–Kaposvár (2-5), ZTE–Siófok (5-3) és Siófok–Győr (3-2) bajnoki, valamint Honvéd–Siófok (2-2) kupamérkőzés –, most azonban egy 2008-as összecsapás is az ügyészség látókörébe került – írja a Blikk.

Abban az évben, november 9-én rendezték a Siófok–ZTE bajnokit, melyen a még Détári Lajos (48) által irányított hazaiak 4-1-re kikaptak. A találkozó előtt a hazai csapat egyik játékosa – aki tavasszal már nem volt a gárda tagja – a gyanú szerint fejenként 10 ezer euróval (3 millió forint) kereste meg három társát, közülük az egyiket a napokban hallgatták ki, s még a monogramját sem hozták nyilvánosságra. Az összegért cserébe legalább kétgólos vereséget kellett szenvedniük a zalaiaktól, ez meg is történt. A labdarúgók biztosak voltak a dolgukban – folytatja a bulvárlap.

A Rangadó információi szerint Sütő László és Horváth Gábor már a mérkőzés előtt megkapta a 10.000 eurót, harmadik társuk (a három monogram közül az egyik) pedig a mérkőzés után. Úgy tudjuk, az egyelőre csak monogramok szintjén ismert mindhárom labdarúgóra Sütő László és Horváth Gábor tett terhelő vallomást. Úgy tűnik azonban, azokban az időkben nem volt szükségük edzőre az „állítólagos” bundához, mert akkori edzőjüket, Détári Lajost nem említették vallomásuk során…

Vagyis, ha ősszel nem kellett edző a bundához, tavasszal miért kellett volna? – kérdezhetik azok, akik megkérdőjelezik a két focista vallomását.

Továbbá érdekes az is, hogy Sütő László, aki állítólag előre megkapta a 3 millióját, a 46. percben egyenlített. A Siófok akkori összeállítása egyébként ez volt: Milinte – Sütő, Tusori, Hegedűs Gy., Kerényi (Nagy L., 60.) – Györök (Takács, 69.), Horváth G., Kanta Sz. – Ndjodo, Magasföldi, Fülöp Z. (Ladóczki, 69.)

És ha már itt tartunk. Az ügyészség módszerei is sokat finomultak. Míg Aczél Zoltánt nagy nyilvánosság előtt, megalázva vették őrizetbe, addig a „három monogram” közül az egyik gyanúsítottat külföldi nyaralása közben telefonon értesítették, hogy be kéne fáradnia gyanúsítotti kihallgatásra, majd miután tagadta a terhére rótt bűncselekményt, szabadon távozhatott. Ezt a focistát egy meccsen való bundázással gyanúsítja az ügyészség.

Olvasói sztorik