NB I

Kétszer vezetett, mégis kikapott a Pápa

A Videoton 3-2-re győzött a Pápa otthonában az OTP Bank Liga 14. fordulójában.
OTP Bank Liga, 14. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Videoton FC 2-3 (0-0)
Pápa, 2000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Rodenbücher, Totadze, Présinger – Lovrencsics (Varga G., 80.), Horváth L., Ganugrava (Germán, 85.), Puri (Zulevs, 57.) – Ferenczi, Marics. Vezetőedző: ifj. Bene Ferenc
Videoton: Tujvel – Oliveira, Vinicius, Caneira, Sanchez – Gosztonyi (Nagy D., 80.), Sándor Gy. (Alves, 64.), Mitrovics, Tóth B., Elek Á. (Evandro, 64.) – N. Nikolics. Vezetőedző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Marics (59.), Ferenczi (72.), illetve Alves (70., 76.), N. Nikolics (82.)

A hazaiaktól Dlusztus András, Farkas Attila, Nagy Sándor és Cesar Jimenez Quintero hiányzott az új vezetőedző, ifj. Bene Ferenc bemutatkozó meccsén.

A harmadik percben Lovrencsics Gergő lőtt 17 méterről, a takarásban lévő Tomas Tujvel nagy bravúrral, nagy vetődéssel védett. A 12. percben Gosztonyi András jobb oldali beadásánál elesett az ötösön Rodenbücher, de Sándor György hiába lőhetett hét méterről tisztán, Szűcs Lajos elcsípte a bal alsó előtt a labdát. Két perccel később Nemanja Nikolics a levegőben úszva passzolt jobbra Sándor Györgynek, aki balról, 14 méterről tisztán lőhetett, de eltörte a labdát, amely jó tíz méterrel ment el a hosszú felső mellett.

A huszadik percben Elek Ákos adott balról a középre mozgó Gosztonyinak egy remek labdát, de a szélső középről, 15 méterről a tökéletesen kivetődő Szűcs Lajosba lőtt. A 35. percben egy szöglet után Ferenczi István három méterről a kapu fölé lőtt. A 39. percben Nikolics passzolt Sándor Györgynek, aki hat méterről a hosszú felső sarok mellé emelt.

Az első félidőben a kihagyhatatlan helyzeteket is kihagyták a csapatok, ennek köszönhetően gól nélküli döntetlen volt a félidőben.

A szünet után az 59. percben jegyezhettük fel az első komoly helyzetet, de abból rögtön gól is született! Lovrencsics vitte el a labdát Sánchez mellett, beadása megpattant a védő lábán, majd középen a lapos labdát Tujvel vetődve éppen az érkező Goran Marics elé öklözte, aki két lépésről a bal sarokba bombázott (1-0)! Hamarosan beállt André Alves, és máris egyenlített a Videoton! A 66. percben Tóth Balázs futtából adott be a szélről, nagyon pontosan, az érkező Alves pedig első labdaérintéséből, becsúszva bombázott a hálóba (1-1).

Folytatódott a gólparádé! Tóth Balázs az egyenlítő találatban, és ebben is főszereplő volt, persze eltérő előjellel, mert most felelőtlenül cselezgetett a tizenhatoson belül! Goran Marics el is vette tőle a labdát, a mai napon remekül játszó Lovrencsicshez passzolt, akinek beadásszerű lövésébe Ferenczi remek érzékkel belepiszkált, és a labda a hálóba vágódott (2-1)! A 74. percben Alves már csak Szűccsel állt szemben, de a kapus remek ütemben vetődött és védett.

A 76. percben Oliveira jobb oldali beadása átszállt középen mindenki fölött, a túloldalon André Alves pedig 12 méterről a hosszú felső sarokba tekert (2-2). A nyolcvanadik percben Nagy Dániel lőtt nyolc méterről, jobbról, de Rodenbücher méterekről bevetődve mentett. A 82. percben Nikolics lépett el Mitrovics labdájával két középső védő között, majd a tizenhatosról higgadtan átemelte Szűcs Lajos fölött, be a hálóba (2-3). A 85. percben Varga beadását Zulevs lőtte hét méterről kapásból a kapu fölé. A kilencvenedik percben Germán középről, 14 méterről a kapu fölé bombázott egy kipattanó labdát.

A második játékrészben szintén rengeteg lehetőség volt a gólszerzésre, ezekkel a vendégcsapat sáfárkodott jobban. A hét elején Véber Györgyöt váltó ifj. Bene Ferenc vezetőedző így vereséggel debütált a hazaiak kispadján.

Olvasói sztorik