NB I

A paksiak célja: előnyt szerezni

Az MVM Paks legfontosabb célja az, hogy előnyt szerezzen csütörtökön a skót Hearts ellen.

Az Európa Liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzését 20 órától rendezik, Székesfehérváron.

A legutóbbi NB I-es szezonban ezüstérmet szerzett, kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató tolna megyei együttes az EL-selejtező első fordulójában az andorrai UE Santa Colomát búcsúztatta kettős győzelemmel, majd a következő körben a hazai 1-1-es döntetlent követően múlt csütörtökön bravúros játékkal 3-0-ra verte vendégként a norvég Tromsöt.

A magyar kapus Balogh Jánost is foglalkoztató Hearts of Midlothian elleni összecsapás főpróbája azonban már nem sikerült ilyen jól: Kis Károly edző tanítványai kiütéses, 4-0-s vereséget szenvedtek a bajnoki címvédő Videoton otthonában az OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi találkozóján.

A Paks csütörtöki riválisa ugyanakkor szombaton nem kis meglepetést okozva a címvédő Glasgow Rangers vendégeként elért 1-1-es döntetlennel rajtolt a skót pontvadászatban.

– Többször is megnéztük a Hearts hétvégi találkozóját, s egy dolgot már az első alkalommal leszűrhettünk, mégpedig azt, hogy egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk – mondta Kis Károly, az MVM Paks vezetőedzője az MTI-nek. – Erőszakosak, gyorsak, ezért csak akkor lehet esélyünk arra, hogy partiban legyünk velük, ha ismét száz százalékon pörgünk. Négy védővel, négy középpályással és két támadóval állnak fel, de egyik támadójuk mindig visszalép védekezni, az egyik középpályásuk pedig a védelem elé lép be, így nagyon masszív falat képesek húzni a kapujuk elé.

A szakember hozzátette, csapatának az IL Tromsö elleni visszavágón aratott diadalból kell erőt merítenie. Kis azt mondta, a sárga lapok miatt eltiltott Éger Lászlót pótolni kell a védelemben, ez pedig azt jelenti, hogy át kell szerveznie a gárdát.

– Láttam a felvételeken, hogy hol lehet megfogni, meglepni őket – fogalmazott a tréner. – Az edzéseken már ezeket fogjuk gyakorolni, remélem, csütörtökön jól sikerül az előadás.

Az első körben Székesfehérváron, a második fordulóban pedig Norvégiában eredményes Böde Dániel, a Paks csatára azt mondta, a vasárnapi bajnoki mérkőzés után egy pihenőnapot kaptak a játékosok, s a keddi és szerdai edzéseken már mindenki sokkal frissebb volt.

– Azt mindenképpen megígérhetem, hogy kihegyezve várjuk a skótokat – fogalmazott a támadó. – Elemeztük a játékukat, igazi brit focit játszanak, mindkét szélről jönnek befelé a beadások, és fizikálisan is erősek. Nem lesz könnyű dolgunk ellenük, de az a célunk, hogy előnyt szerezzünk a jövő csütörtöki visszavágóra.

A Rangadó.hu helyszíni tudósításban számol be a magyar és a skót csapat szerdai sajtótájékoztatójáról és csütörtöki mérkőzéséről egyaránt.
Olvasói sztorik