NB I

Visszatekintő a második fordulóra

Az OTP Bank Liga második hétvégéjén vagyunk túl, az első teljes fordulón. A gólokból visszavettek a fiúk, a piros lapokból nem.

Gólok

Két góllal kevesebb esett ezen a nyolc meccsen, mint az első forduló hét találkozóján! A 24 találat mérkőzésenkénti kerek hármas átlagot jelent. Három csapat is négy gólig jutott: a Budapest Honvéd, a Videoton és a Kecskemét. Ezúttal öt csapat volt képtelen betalálni az ellenfél kapujába: a Zalaegerszeg, a Paks, a Kaposvár, a Siófok és az Újpest. Utóbbi két csapatnak még nincsen gólja az új bajnokságban, igaz, a Siófok még csak most debütált.

A gólokban leggazdagabb meccset Szombathelyen láthatták: a Honvéd 4-2-re nyert a vasi városban. A Debrecen–Vasas 5-2 után ez a meccs áll a képzeletbeli dobogó második fokán. Két kör alatt a legtermékenyebb csapatok a keletiek: első a DVSC-TEVA (7 gól), második a KTE-Ereco (6 gól), harmadik a DVTK és a Honvéd (5-5 gól). A rolót eddig a Pápa és a Videoton húzta le: előbbi két, utóbbi egy meccsen nem kapott még gólt.

Adamo Coulibaly mesterhármassal indította a szezont, ám Goran Maric hétvégi duplájával feliratkozott mellé, így ketten vezetik a góllövőlistát. Kétgólos a kispesti Danilo, a diósgyőri Seydi és Luque, a kecskeméti Foxi, a pécsi Horváth Zsolt, és a fehérvári Vasziljevics. A 24 gólból három született szabadrúgásból (Luque, Maric-dupla), négy tizenegyesből (Danilo-dupla, Kenesei Krisztián és Savic). Ezúttal senki nem hibázott a mészpöttyről.

Péntek, szombat, vasárnap vs. 1, X, 2

Négy találkozón született hazai siker (Pápa–Siófok 2-0, Győr–Újpest 1-0, Videoton–Paks 4-0, Kecskemét–Kaposvár 4-2), hármon idegenbeli győzelem (ZTE–DVSC 0-2, Haladás–Honvéd 2-4, Vasas–Pécs 1-2), míg egy meccs végződött döntetlenre (FTC–DVTK 1-1). Pénteken két gól esett, szombaton 12 (átlagban 3), vasárnap tíz (átlagban 3,33). Az eddigi legjobb átlagú nap az első forduló péntekje volt, hét találattal.

Lapok

A sárga lapokban kicsit visszavettek a fiúk a múlt heti 26-hoz képest: 23 figyelmeztetést osztottak ki a játékvezetők (2,88-as átlag). A két sárga lapot követő kiállítást a piros lapok közé számoljuk, hiszen a találkozók jegyzőkönyvében is így szerepel. Három helyszínen három idegenbeli játékos mehetett korábban zuhanyozni, ugyanúgy, mint múlt héten. A Honvédból Horváth Adrián, a diósgyőri Gallardo és a paksi Bartha László. A legtöbb lapot Szombathelyen és az Albert Flórián Stadionban osztották ki, míg Zalaegerszegen nem kellett a játékvezetőnek a zsebében keresgélnie. A Debrecen és a Videoton játékosai (utóbbiak csak egy meccset játszottak) még nem kaptak lapot.

Érdekességek

Három tizenegyes egy meccsen! Talán egyszer fordul elő ilyen egy bajnokságban. Ez most megtörtént Szombathelyen: 35 perc alatt háromszor is a büntetőpontra mutatott Szilasi Szabolcs játékvezető, ráadásul mindhármat értékesítették is.

Az első félidőben csak kilenc gól esett, sőt négy meccsen egyáltalán nem volt gól a szünetig. A Honvéd volt az egyetlen, amelyik idegenben gólt rúgott a második forduló mérkőzéseinek ebben a periódusában. A kispestiek eddig mindkét első félidejüket megnyerték.

A második játékrészben a Győr, a Pécs és a Pápa hibátlan, a Haladás és az Újpest mindkétszer elveszítette azt.

Hogy kinek a meccsére fogadjon az, aki gólokban gondolkodik? Hát a Vasasra, ott is a második félidőre, hiszen két meccs két második félidejében hét gól esett (3-4).

Olvasói sztorik