NB I

Kondás: a két gól reális

Kondás Elemér elégedett a Debrecen második félidei játékával. Csank János szerint a DVSC fizikálisan jobb, és fejben is felkészültebb.

Hiába szervezte meg jól a védelmét a Zalaegerszeg, nem bírta a nyomást, a Debrecen felőrölte ellenfelét és Kulcsár Tamás, valamint Yannick Mbengono góljával 2-0-ra nyert a zalaiak otthonában az OTP Bank Liga fordulójában.

– Kicsit zavart minket a hirtelen jött eső, mert a csúszós pálya megtréfálta a játékosokat – értékelt a klub honlapján Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője. – Ilyenkor elég egy fél méterrel odébb passzolni, és már nincs meg a labda, tehát alkalmazkodni kellett az időjáráshoz. Talán ez is az oka, hogy az első félidőben nem igazán volt meg a ritmus, rengeteg olyan labdát elszórtunk, amelyet nem kényszerített ki az ellenfél. Mondtam is a meccs előtt, hogy a zalaegerszegiek itthon nagyon masszívak, jöttek is, szerettek volna gólt lőni, de szerencsére nem sikerült nekik. A második félidőben több helyzetünk volt, már korábban is rúghattunk volna gólt, de a végére maradt. Úgy gondolom, a két gól reális. Kulcsár Tamás a szünet után kifejezetten jól játszott, bártan vállalta az egy-egyeket, de a többiek is remekül futballoztak. Két meccsből kettőt sikerült nyerni, a Ferencváros ellen is úgy készülünk, hogy megszerezzük a három pontot. Gondolom, hogy jó mérkőzésre számíthatunk, hazai közönség előtt lépünk pályára vasárnap este, bízunk benne, nem marad el az újabb siker.

Csank János, a Zalaegerszeg vezetőedzője nagyon örül neki, hogy túlvannak a Debrecen elleni mérkőzésen. A kezdés előtt azt remélte, hogy javul egy kicsit a játékuk, és ez talán elég lesz a pontszerzéshez az általa nagyra tartott DVSC ellen.

– A mérkőzés első részében nem azt mondom, hogy sziporkáztunk, de főleg a diósgyőri mérkőzéshez viszonyítva jobban futballoztunk – vélekedett Csank mester. – Olyan lehetőségeink is voltak, amelyekből lehetett volna gólt lőni, de ezúttal nem sikerült a kapuba találnunk. Ez nagyban befolyásolta a játék további alakulását. Nem panaszként mondom, de sok játékosunknak van kisebb-nagyobb sérülése, s mindemellett Meye papírjai sem rendeződtek még. Ez így együtt egy kicsit sok. A második félidő jelentős részében a Debrecen sokkal többet járatta a labdát. Nemcsak fizikálisan voltak jobbak, fejben is felkészültebbek. Az elmúlt évek nemzetközi szereplése meglátszik rajtuk, tapasztaltabbak és tudatosabbak. Elsősorban ennek volt köszönhető, hogy akkor már zömében az történt a pályán, amit ők szerettek volna. Pécsett a hét végén el kellene kezdenünk a pontgyűjtést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik