NB I

Vasas: újabb három igazolás

Egy szlovák kapust, egy bosnyák csatárt és magyar védőt szerződtetett a Vasas-Híd.

A szlovák kapus, Lubos Ilizi már régóta az angyalföldi klub kiszemeltje. Korábban nem kísérte szerencse a vezetők próbálkozásait, de most úgy tűnik, a hálóőr nagy valószínűséggel mégis a Vasashoz igazol. A 29 éves, 190 centiméter magas kapus az elmúlt öt évből négyet a cseh első osztályú Plzen csapatánál töltött, egy szezont lehúzott közben a Púchov gárdájánál. Előtte öt esztendőn keresztül a Spartak Trnava kapuját őrizte – írja a Vasas honlapja.

A bosnyák csatár, a 27 éves, egyszeres felnőtt válogatott Jusuf Dajic. A támadó a Zvijezdivánál nevelkedett, majd az NK Slavonijához szerződött, ahol 13 meccsen kilencszer volt eredményes. Húszévesen mutatkozott be a horvát élvonalban, a Kamen Ingrad színeiben. A bosnyák U21-válogatottban rendszeresen lehetőséget kapott, s többször is jó teljesítményt nyújtott. Megfordult Magyarországon, 2006 februárjától a Videotont erősítette, amellyel bajnoki bronzérmet és Magyar Kupát nyert, majd a következő évadban – nyolc gólt szerzett – elhódították a Ligakupát is. Távozása után játszott Dél-Koreában, Kínában és a belga másodosztályban is.

A magyar középsővédő, Sütő László az MTK-tól érkezett, ő már a Vasas-Híd játékosa, egy plusz egyéves szerződést kötöttek vele.

Simic szombaton újra játszhat
A múlt pénteki, debreceni bajnokin megsérült a horvát csatár, Marko Simic. Röpke három perc alatt gólt és gólpasszt jegyzett, de nagyjából 15 perc után a combjához kapott, így le kellett cserélni a szünetben beálló játékost. Az első vizsgálatok nem zárták ki a combizom-szakadást, ám a részletesebb diagnózis már megnyugtatóbb képet mutatott. Simic hazájában járt egy orvosnál, aki megállapította, hogy nincs komolyabb baj, így ha minden jól alakul, a szombati, Pécs elleni bajnokin számíthat rá Komjáti András vezetőedző.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!