NB I

Még mindig nehéz elhinni

Kis Károly, a Paks vezetőedzője egy nappal a nagy siker után is nehezen hiszi el, hogy csapata továbbjutott.

A kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató MVM Paks csütörtökön 3-0-ra nyert a norvég IL Tromsö otthonában, így 4-1-es összesítéssel továbbjutott az Európa Liga-selejtező második fordulójából. A mester egy nappal a mérkőzés után is nehezen hiszi el, hogy együttese elbúcsúztatta norvég riválisát, és készülhet a skót Hearts elleni következő párharcra – jelenti az MTI.

A szakember pályafutása legnagyobb sikereként könyvelte el a győzelmet.

– Még mindig a találkozó hatása alatt vagyok, nem tudok mást mondani, mint amit már a lefújás után is mondtam: fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat – nyilatkozta Kis Károly. – A Tromsö igazolta félelmetes hírét, valóban egy nagyon jó csapattal kerültünk szembe, sikerünk ezért is nagyon értékes. Amikor nekivágtunk a sorozatnak, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy idáig eljutunk. Mi egy kis klub vagyunk, amelyik hat éve még az NB II-ben szerepelt, most pedig készülhetünk Edinburgh-be, a Hearts elleni összecsapásra. Még most is hihetetlen kimondani.

A csütörtökön két gólt szerző Kiss Tamás azt mondta, nem emlékszik rá, hogy utoljára mikor talált be kétszer is egy összecsapáson, de szerinte nem is ez a lényeges, hanem az, hogy a csapat jól küzdött és megérdemelten jutott tovább.

– Mindig arról álmodoztunk, hogy Skóciába utazunk, az öltöző falára ki is van írva, hogy Irány Glasgow! – mesélte a csatár. – Ha ez az út nem is jött még össze, azért nem leszünk messze álmaink városától!

A Videoton hazai pályán 3-2-re legyőzte a Sturm Grazot a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának visszavágóján, de 4-3-as összesítéssel Szabics Imre osztrák csapata jutott tovább. Az Európa Ligában a Ferencváros a hazai 2-1-es siker után csütörtökön hosszabbításban 3-1-es vereséget szenvedett a norvég Aalesund vendégeként, így kiesett, a Kecskemét pedig az idehaza játszott 1-1 után csütörtök este 0-0-s döntetlent ért el a kazah Aktobe otthonában, így a magyar csapatok közül egyedüliként a Paks maradt állva az európai kupaporondon.

Kis Károly edző csapata jövő csütörtökön, Székesfehérváron fogadja a skót Hearts of Midlothian csapatát, a visszavágóra augusztus 4-én kerül sor Edinburghben.

Olvasói sztorik