NB I

Lendületes, agresszív játék kell

Mészöly Géza tudja, hogy szombaton a Győr otthonában sokkal jobb teljesítmény kell az Újpest részéről, mint a Pápa ellen.

Szombaton az OTP Bank Liga második fordulójában Győrbe látogat az újpest FC, a mérkőzés 20 órakor kezdődik. A fővárosiak nem kezdték jól az idei szezont, hiszen az első körben rögtön vereséget szenvedtek hazai pályán a Pápától (0-1). A Győr ezzel szemben 2-1-es győzelemmel rajtolt a Honvéd otthonában – írja az Újpest honlapja.

Mészöly Géza szerint sikerült elemezni a helyezkedési hibákat, és jól jött a szerdai, Hapoel Ironi Rison Lecijon elleni edzőmérkőzés is a csapatnak, amelyen ugyan a kevesebb játéklehetőséget kapott futballisták léptek pályára, azonban – mint vezetőedzőnk kiemelte – a Győrben pályára lépőktől hasonló felfogást és hasonlóan lendületes játékot vár.

A szakmai stáb ezúttal még nehezebb helyzetben van, mint a múlt héten volt, ugyanis a szerdai edzésen egy szerencsétlen mozdulat következtében Takács Zoltán is megsérült. Részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, ezért legalább két hetet kell kihagynia. A súlyos sérülés után rehabilitációs munkát végző játékosok – Vermes Krisztián, Kiss Zoltán, Litauszki Róbert és Remili Mohamed – mellett továbbra sem léphet pályára Rubus Tamás, illetve Balajti Ádám.

Kovács Dániel ugyan a szerdai edzőmeccsen lőtt két góljával már jelezte, hogy lehet rá számítani, de hogy fizikálisan teljesen utolérje magát, inkább a B-csapat REAC elleni edzőmérkőzésén kap lehetőséget. Barczi Dávid szintén nem lesz még az első keret tagja, ő is játszik a REAC ellen. Üveges Szabolcsnak nem érkezett még meg a játékengedélye, így szombaton délelőtt ő is szerepel a B-csapatban. Fehér Csaba továbbra is eltiltását tölti. Rajczi Péter szerdától nem edz, mivel vírusfertőzés miatt lázas, és otthon kezeli magát.

– Szerdán, amikor az U21-válogatottból is visszaérkeztek a játékosok, elemeztük a Pápa elleni mérkőzést, a meccsen elkövetett helyezkedési hibákat, valamint levontuk a találkozó tanulságait – mesélte Mészöly Géza, vezetőedző. – Nagyon jól jött ezt követően az edzőmérkőzés, amelyen ugyan a kevesebb lehetőséget kapó játékosokat küldtük pályára, de ők olyan felfogásban játszották végig a találkozót, ahogyan azt korábban megbeszéltük. A Pápa ellen nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit gyakoroltunk, de ha helyzeteinket kihasználjuk, így is elérhettünk volna jobb eredményt. Bízom benne, hogy a játékosok meg tudták emészteni a vereséget, és fel tudták dolgozni a kritikákat, mert bizony a Győr elleni bajnokin jelentősen több kell majd. Lendületes, agresszív játékot várok. Ez az, ami egyébként leginkább hiányzott a Pápa ellen. A Győrnek erős a kerete – és ezt nem csak udvariasságból mondom –, de hiszek benne, hogy fel tudunk nőni a feladathoz, és a pápainál agilisabb játékkal jó eredményt tudunk elérni.

Mészöly Géza a pénteki edzést követően elmondta: javasolta az Újpest FC vezetésének Bojan Mihajlovics szerződtetését. A 22 éves szerb középső védő a jövő hét elején írhatja alá szerződését.

Péntektől tesztelésen vesz részt az Újpest FC-nél Karim Esszam. A 22 éves, 193 centiméter magas egyiptomi csatár szombaton 11 órától pályára lép a B-csapatban is a REAC ellen, majd a jövő héten az edzéseken bizonyíthat a szakmai stábnak.

Olvasói sztorik