NB I

A ZTE otthon masszívabb lesz

A pénteki Zalaegerszeg–Debrecen mérkőzéssel kezdődik az OTP Bank Liga második fordulója.

Az utolsó fogadja az elsőt! Egy forduló után – amely ráadásul nem volt teljes – természetesen nem mérvadó a bajnoki tabella, mindenesetre tény, hogy a Vasast 5-2-re megverő Debrecen nagyon jól, a Diósgyőrben 4-1-es vereséget szenvedő Zalaegerszeg viszont meglehetősen gyatrán kezdte az idény.

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője reméli, hogy a Vasas felett aratott siker lökést ad a játékosoknak.

– Ne tévesszen meg senkit, hogy a ZTE Diósgyőrben kikapott, mert hazai pályán mindenképpen masszívabb lesz, jóval nagyobb ellenállást tanúsít majd, mint legutóbb – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján a szakvezető. – Jó játékosok alkotják a keretüket, tavasszal is nehéz meccset játszottunk ellenük, most is erre számítok. Nekünk jobban sikerült a kezdés, szép eredményt értünk el a Vasas ellen.

Kondás Elemér elmondta még, hogy az új igazolások közül Selim Bouadla és Vjatseslav Zahovaiko mindenképpen elutaznak a csapattal Zalaegerszegre, de még kérdéses, hogy pályára lépnek-e. A már régebb óta sérült Farkas Balázson, Stefan Mardarén és Szűcs Istvánon, illetve a múlt héten szalagszakadást szenvedett Ferenczi Jánoson kívül új sérültje nincs a Debrecennek, amely már csütörtökön útnak indult, Kehidakustányban edzett, és Hévízen töltötte az éjszakát.

Az előkészületi meccseken – a Sopron elleni bajnoki főpróbát kivéve – fegyelmezett és jó játékkal rukkoltak elő a zalaiak, ezért némileg váratlan volt a DVTK elleni nagy pofon. Most pedig Csank János vezetőedző dolgát már sérülések és eltiltás is nehezítik – írja a Zalai Hírlap.

– A nyitómeccs első részében nem okoztunk csalódást, akkor még összeszedetten játszottunk – tekintett vissza a múlt szombatra Csank János. – Később viszont már voltak problémáink, s ezeket jól ki is használták a vendéglátók. Pénteki ellenfelünk, a Debrecen évek óta az egyik legjobb hazai csapat. Rendkívül erős a támadójátéka, de a többi csapatrészt tekintve is nagyon jó gárda. Nagy csatákat szoktunk vívni velük, és remélem, hogy most sem lesz ez másként. Sajnos jócskán akadnak problémáink. Nem nagy dolgokról van szó, többnyire apróbb sérülések zavarnak bennünket.

Pavicsevics a térdműtéte miatt már hosszú ideje nem állhat rendelkezésre, és ez lassan igaz lesz Ivan Delicsre is, akinek eltörött egy csont a bokájában. Gyógyulgat már, de nagyon nagy a lemaradása a többiekhez képest. Ahmet Delics állapota is csak javulgat, rá sem számíthatnak még. Gaál a Sopron elleni meccsen kapott egy ütést a fejére, s az orvosok egy hétre eltiltották az edzéstől. Turcsik Diósgyőrben, közvetlenül a találkozó után jelezte, hogy fáj a térde, s a pillanatnyi állás szerint nagy valószínűséggel ő sem lehet majd ott a DVSC ellen a pályán.

– A kiállítás sosem jön jól, de ebben az időszakban, amikor még csak alakulgat a csapat, különösen érzékenyen érint bennünket Bulatovics piros lapja és egy mérkőzésre szóló büntetése – magyarázta Csank mester. – Pénteken egy teljesen új összetételű hátsó alakzattal kell majd felvennünk a versenyt a hazai mezőny egyik legjobb támadószekciójával. És a felsorolásban még nem is említettem Bogunovicsot, aki meglehetősen hosszú ideje kínlódik vádli-sérüléssel. Szeretne játszani, de a fájdalmai miatt egyelőre nem tud a rendelkezésünkre állni. Roguy Meyé ügye pedig a törökök késlekedése miatt még mindig nem rendeződött. A problémák ellenére remélem, hogy egy jó csapat ellen jó mérkőzést tudunk játszani, hiszen a szezonban először lépünk pályára tétmeccsen, hazai környezetben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik