NB I

A címvédő az ezüstérmes ellen

A Videoton a Pakssal találkozik az OTP Bank Liga hétvégi, második fordulójában.

A Bajnokok Ligája-selejtezőből az osztrák Sturm Graz ellen szerdán kiesett bajnoki címvédő Videoton FC a tavalyi ezüstérmes, csütörtökön Európa Liga-selejtezőt játszó MVM Paksot fogadja az OTP Bank Liga hétvégi második fordulójában, vasárnap délután – áll az MTI beharangozójában.

A székesfehérvári együttesnek ez lesz az első mérkőzése az NB I új szezonjában, mert a múlt heti első körben nem lépett pályára, a BL-összecsapás miatt ugyanis kérte a Siófok elleni, idegenbeli találkozójának elhalasztását. Paulo Sousa edző tanítványai szerdán ugyan 3-2-re legyőzték a Szabics Imrével felálló Sturm Grazot, 4-3-as összesítéssel így is az osztrák gárda jutott tovább.

A Paks csütörtökön az Európa Liga második selejtezőkörében a norvég Tromsö vendégeként próbálja meg kiharcolni a továbbjutást, azonban nincs könnyű helyzetben, mivel hazai pályán 1-1-re végzett riválisával. Kis Károly edző csapata így szintén nem pihenhet rá a rangadóra, az azonban önbizalmat adhat az együttesnek, hogy a nyitókörben látványos meccsen győzte le a Magyar Kupa-győztes Kecskemétet, múlt vasárnap.

A csütörtökön szintén Európa Liga-selejtezőt játszó csapatok közül a kazah Aktobéhez ugyancsak 1-1-es eredménnyel látogató Kecskemét újabb nehéz feladatra számíthat vasárnap, miután a szezont a Ferencváros elleni döntetlennel kezdő Kaposvárt fogadja. Az FTC előbb csütörtökön, Norvégiában 2-1-es előnyről az Aalesundot próbálja meg kiütni a sorozatból, három nappal később pedig a bajnokságban repülőrajtot vett újoncot, a Zalaegerszeget kiütő (4-1) Diósgyőrt fogadja.

A forduló pénteken a Vasast imponáló játékkal legyőző Debrecen zalaegerszegi vendégjátékával kezdődik, s várhatóan a hajdúságiak lényegesen jobban megizzadnak majd, mint egy hete az angyalföldi gárda ellen.

OTP Bank Liga, 2. forduló
Péntek:
Zalaegerszeg – Debrecen, 18 óra
Szombat:
Vasas – Pécs, 17:30
Haladás – Honvéd, 19 óra
Pápa – Siófok, 19 óra
Győr – Újpest, 20 óra
Vasárnap:
Videoton – Paks, 16 óra
Ferencváros – Diósgyőr, 18 óra
Kecskemét – Kaposvár, 19 óra
Olvasói sztorik