NB I

Visszatekintő az első fordulóra

Igaz, csonka fordulóval, de mégiscsak megkezdődött az OTP Bank Liga küzdelemsorozata.

A 2011–2012-es szezon fordulóiról ebben az összefoglalóban olvashatnak statisztikákról, érdekességekről, amelyek talán még a fogadásokban is segítségükre lehetnek.

Gólok

Nem spóroltak a fiúk: 26-szor találtak a kapukba, ami egészen kiváló, mérkőzésenkénti 3,71-es gólátlagot jelent. A legaktívabbak Debrecenben voltak: a Vasas elleni találkozón ötször rezgették meg a hálót a Loki játékosai. A bajnokság nyitómérkőzésén esett a legtöbb gól ebben a körben: hétszer szedték ki a labdát a kapuból a hálóőrök. Két csapat: az Újpest és a Haladás-Sopron Bank volt képtelen gólt lőni, igaz ebben nagy szerepe volt a Pápa kapusának, Szűcs Lajosnak és a Pécs hálóőrének, Dibusz Dénesnek is.

Több nagy bravúrt is bemutattak. Adamo Coulibaly mesterhármassal indította a szezont, így ő vezeti a góllövőlistát, második a Diósgyőr szenegálija, L’Imam Seydi, két találattal. A 26 gólból egy született szabadrúgásból (a ferencvárosi Ottené), egy 11-esből (a debreceni Szakály Péteré). Egy büntető kimaradt: a kispesti Hajdú Norbeert hibázott.

Péntek, szombat, vasárnap vs. 1, X, 2

Négy találkozón született hazai siker (DVSC–Vasas 5–2, Pécs–Haladás 1–0, DVTK–ZTE 4–1, Paks–KTE 3–2), kettőn idegenbeli győzelem (Újpest–Pápa 0–1, Honvéd–ETO 1–2), míg egy meccs végződött döntetlenre (Kaposvár–FTC 2–2). A pénteki hétgólos meccsel ez a nap lett a legmagasabb gólátlagot hozó meccsnap a hétvégéből. Szombaton három találkozón esett ugyanennyi gól (2,33-as átlag), míg a vasárnapi három derbin 12 találatot láthattunk (kerek 4-es átlag).

Lapok

A gólok számához igazodtak a sárga lapok: 26 esetben osztottak ki ilyen kártyát a játékvezetők. A két sárga lapot követő kiállítás a piros lapok közé kerül beszámolásra, hiszen a találkozók jegyzőkönyvében is így szerepel. Három helyszínen három idegenbeli játékos mehetett korábban zuhanyozni: a Vasasos Dusan Mileusznics, a zalaegerszegi Rados Bulatovics, és a szombathelyi Halmosi Péter. A legtöbb lapot Diósgyőrben osztották ki: hat sárgát és egy pirosat, míg a legkevesebbet Debrecenben: egy-egy sárgát és pirosat. A Loki és az Újpest egyáltalán nem kapott lapot, míg a legtöbbet a Pápa (négy sárga) és a ZTE (három sárga, egy piros) gyűjtötte be.

Olvasói sztorik