NB I

Négy rúgott góllal kezdett a DVTK

A szombati Diósgyőr–Zalaegerszeg mérkőzésére döcögős volt a bejutás, negyedórával a kezdés után szűnt meg a sor a jegyárusítók előtt.

Kapcsolódó cikkek

Mintha csak arra vártak volna a hazai csapat tagjai, hogy az utolsó drukker is felüljön a lelátóra, az első félidő közepétől kezdtek el igazán tetszetősen futballozni. Mivel a játékrész első felében jól védekezett a két spanyol szélső középpályás ellen a ZTE, nem nagyon tudott kibontakozni a borsodi együttes. Aztán amikor rájöttek, hogy középen is lehet keresnivalójuk a vendégek védelme ellen, egymás után jöttek a helyzetek, és jöttek a gólok is – írja a Borsod Online.

Seydi feltartóztathatatlan volt, Lippai jól osztogatott, Menougong kiszámíthatatlanul cselezett, a közönség pedig extázisban tombolt a lelátón. 17 perc alatt három gólt rámolt be Vlaszák Géza kapujába a DVTK, úgy, hogy közben néhány nagy lehetőség ki is maradt. Ekkora előnyből ritkán szoktak bukni csapatok, és ez a veszély a Diósgyőrt sem fenyegette, hiszen a második felvonásban is azt játszotta, amit az első periódus első felében.

Az egálkörüli meccsen szépen lassan telt az idő, a vendégek nem találtak rést a borsodiak védelmén, és játékukban sem volt akkora átütőerő, amitől a hazaiaknak tartaniuk kellett volna. A hajrában tíz főre fogyatkozott a ZTE, és bár maradt még a végére egy gólváltás, de ez a lényegen már nem változtatott, a diósgyőriek magabiztos győzelmet arattak a zavaros védelmű zalaegerszegiek ellen.

Olvasói sztorik