NB I

DVSC: jó alap a folytatásra

Kondás Elemér nem számított arra, hogy ilyen fölényes győzelmet arat a Debrecen a Vasas ellen.

Parádésan kezdte a bajnokságot a DVSC-TEVA, amely hazai pályán kiütéses, 5-2-es győzelmet aratott a Vasas felett. A találkozó után mindkét szakvezető értékelt.

– Arra nem számítottam, hogy ilyen fölényes győzelmet aratunk, mert egy masszív Vasast vártam – kezdte Kondás Elemér, a Debrecen szakvezetője a klub hivatalos honlapján. – Jól kezdtük a mérkőzést, remekül vettük fel a ritmust, nagyon szép gólokat lőttünk és a szünetre már háromgólos előnnyel tudtunk vonulni. Megbeszéltük az öltözőben, hogy az angyalföldiek kevesebben vannak, így járassuk a labdát, játszunk. Jól is kezdtük a második félidőt, majd 4-0 után elkezdtünk könnyelműsködni, néhány játékos olyat megengedett magának, amit nem lett volna szabad, több dolgot vállalt, mint amit kellett volna, és rúgattunk az ellenféllel két gólt.

A vezetőedző kiemelte, a vendégek szépítése után a hajdúságiaknak ugyanúgy megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, tehát összességében jól teljesítettek a játékosok.

– Voltak a mérkőzésnek olyan időszakai, amikor kifejezetten jól futballoztak, voltak, amikor bosszantó hibákat vétettek – összegzett Kondás Elemér. – Elmondtuk a fiúknak a mérkőzés előtt: úgy futballozzanak, hogy maradjanak a csapatban, mert nagy a keret, és mindenki játszani szeretne. Aki megkapja a lehetőséget, ragadja meg. Ez a siker jó alapot adhat a folytatásra, de szó sincs arról, hogy hurráhangulat lenne. Azért dolgoztunk, hogy legyőzzük a Vasast, de mostantól már a következő mérkőzésre koncentrálunk, mert Zalaegerszegen is nyerni szeretnénk, hiszen mindig győzelemben gondolkodunk.

Komjáti András, a Vasas-Híd vezetőedzője természetesen nem ilyen bemutatkozásról álmodott…

– Tisztában voltunk vele, hogy kicserélődött a keret nagy része, hogy teljesen új csapatot kell építeni, s ez nem megy egyik pillanatról a másikra, ám sajnos olyan hibákat is elkövettünk, amelyeknek semmi köze az átalakuláshoz – magyarázta a tréner a klub honlapján. – Kaptunk öt gólt, s ez önmagáért beszél. Főleg úgy, hogy minimum hármat súlyos egyéni hiba előzött meg. Ilyen bakikat alacsonyabb osztályban sem szabad elkövetni. Sajnos néhány játékos csalódást okozott. Nem a teljesítményével, hanem a hozzáállásával. Úgy gondolom, ha valaki bizalmat kap egy bajnoki rajton a vezetőedzőtől, az a minimum, hogy odateszi magát, kúszik-mászik a sikerért, s ezt nem éreztem egyformán mindenkin. Nem azt mondom, hogy nem akartunk, de a DVSC labdarúgói mentálisan sokkal erősebbnek, kihegyezettebbeknek tűntek.

A szünet után azért mintha megváltozott volna valami a Vasas játékában, hiszen az angyalföldiek a második félidőben két gólt is szereztek emberhátrányban.

– Ha valamiért, azért dicsérhetem játékosaimat, mert a tetemes hátrány, a kiállítás ellenére sem adták fel küzdelmet – vélekedett Komjáti András. – Cseréinknek köszönhetően bátrabbak, lendületesebbek lettünk, s pillanatok alatt rúgtunk két gólt. Ki az, aki ekkor ne kezdett volna el reménykedni? Persze, hogy én is bíztam benne, talán sikerül a csoda. Sajnos Marko Simic megsérült, alig tíz perc játék után le kellett cserélnem, s ezzel tulajdonképpen el is dőlt minden.

A második fordulóban a Debrecen a Zalaegerszeg otthonába látogat, a Vasas pedig a Pécset fogadja.

Olvasói sztorik