NB I

Szombaton újra az NB I-ben a Pécs!

A Pécsi MFC szombaton, hazai pályán a Haladás ellen tér vissza az élvonalba.

Szombaton kezdődik az NB I-es labdarúgószezon, a PMFC immár nem külső szemlélőként várja a rajtot, hanem érdekelt is a legjobbak között. A baranyaiak szombaton 19 órától a Haladás Sopron Bank ellen játszanak hazai környezetben.

– Nő a drukk?
– Drukk? Különösebb drukkot nem érzek, ugyanúgy érzem magam, mintha NB II-es meccsre készülnénk. Persze mégiscsak más ez, hiszen az első élvonalbeli mérkőzés előtt állunk, ráadásul több játékosunk most mutatkozik be az első osztályban. Örülnék, ha jól sikerülne nekik a debütálás – nyilatkozta a Dunántúli Naplóban Mészáros Ferenc vezetőedző.

– Mennyire lehetett tisztességesen felkészülni ennyi idő alatt?
– Semennyire… Legalábbis úgy, ahogy mi szerettük volna, nem lehetett felkészülni. Természetesen próbáltunk úgy dolgozni, hogy minden beleférjen. Sűrű volt a leves… A játékosoknak ki kellett pihenniük magukat, igazolnunk kellett, aztán erőt adni, majd összecsiszolni.

– Az utóbbi egy-két hétben sok új játékos érkezett a csapathoz, akik még nyilván nem sajátították el a PMFC stílusát. Mi a megoldás? Mink Olivér pályaedző a múltkor célfutballt emlegetett…
– A szombati meccsen előtérbe helyezzük, hogy nyerni akarunk. Mindent ennek rendelünk alá, ez jelenti a célfutballt. Volt játékunk, stílusunk az előző szezonban, ezt szeretnénk megvalósítani az élvonalban is, majd ha összeérik a társaság. Persze az NB I-ben lesznek olyan meccsek is, amelyeken nekünk kell alkalmazkodnunk.

– Az előbbiek ismeretében hová várja csapatát?
– Ezt nagyon nehéz megmondani. A realitások alapján a tíz-tizenkettedik helyek valamelyikére, de a tízedik helyet tűztük ki célul. Egy jó rajttal, az érkezők gyors beépítésével, valamint esetleges további igazolásokkal szebb is lehet a szereplésünk.

– Szombaton este eldől, hogy sikerül-e a jó rajt. A PMFC-vel ellentétben a Haladást összeszokott társaság alkotja, nagyjából változatlan kerettel dolgozhat Aczél Zoltán vezetőedző, aki érezhetően megtalálta a közös hangot futballistáival. Kemény dió lesz!
– Természetesen! De igazi öröm, ha a kemény diót fel tudod törni! A Haladás valóban egy összeszokott csapat, a tipikus 4-4-2-t játssza. És van néhány klasszis labdarúgója, mint Molnár Balázs, Halmosi Péter, vagy Kenesei Krisztián.

Olvasói sztorik