NB I

Selim Bouadla visszatért

A francia középpályás csatlakozott a DVSC-TEVA keretéhez.

Visszatért Debrecenbe, és már a csapattal edzett Selim Bouadla, akivel a hajdúsági klub a múlt héten négyéves szerződést kötött. A 22 éves francia középpályás ügyei intézése miatt utazott haza néhány napra – írja a dvsc.hu.

Korábban a francia másodosztályú Le Havre együttesében futballozott, amellyel az élvonalban is szerepelt. Fél évig kölcsönben játszott a Paris FC-ben is, majd visszatért nevelőcsapatába, innen igazolt Debrecenbe.

– Teljesen elégedett vagyok az itteni körülményekkel – nyilatkozta Selim Bouadla. – Érdekes kalandnak, ugyanakkor kihívásnak fogtam fel a debreceni próbajátékot, hiszen mégiscsak egy, a Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát megjárt csapatról van szó. Ennek a híre Franciaországba is eljutott, így számomra sem volt ismeretlen a csapat, sőt a Lyon elleni összecsapásokat láttam is a tévében, ám a magyar bajnokságról nem sokat tudok.

Ami a játékostársakat illeti, a francia labdarúgó szerint nagyon sok jó képességű futballista van a DVSC keretében.

– Úgy látom, a fiatalokkal is komolyan számolni kell, de azért jöttem Debrecenbe, hogy minél többet játsszak, lehetőleg a kezdőcsapatban folytatta Bouadla. – Fizikálisan fel kell zárkóznom a többiekhez, hiszen az alapozást nem tudtam rendesen végigcsinálni, de utána nem lesz gond. Azt hiszem, a képességeim alapján lesz helyem a csapatban, és tudok majd segíteni abban, hogy a klub elérje a kitűzött célt, és kiharcolja a nemzetközi szereplést.

Bouadla elárulta, hogy a középpálya közepén, a támadók között érzi legjobban magát.

– Elsősorban támadó felfogású játékosnak tartom magam, de tisztában vagyok vele, hogy manapság már a csatároknak is ki kell venni részüket a védekezésből is. Ezzel nem lesz probléma, csapatjátékos vagyok, a csapatért játszom. Ha kell előre, ha kell visszafelé – zárta szavai a magyar csapat új légiósa.

Olvasói sztorik