NB I

A norvégok nyeregben érezhetik magukat

Kis Károly értékelte a csütörtöki, Tromsö elleni,1-1-es döntetlennel végződő Európa Liga-selejtezőt.

A vezetőedző a klub honlapján úgy fogalmazott, hogy a norvég Tromsö igazolta jó hírét, erősek, gyorsak és dinamikusak voltak a játékosai.

– Ennek ellenére fel tudtuk venni velük a harcot, több olyan lehetőségünk is adódott, főleg a széleken, amelyekre készültünk – elemezte a találkozót Kis Károly. – Több alkalommal is mögéjük tudtunk kerülni. Időnként rövidpasszos játékkal, máskor pedig súlypont áthelyezésekkel sikerült helyzetbe kerülnünk. Sajnos a végjátékban előfordult, hogy pontatlanok voltunk. Ez alatt nem csak az elhibázott helyzeteket értem, hanem a rosszul sikerült utolsó passzokat is. Voltak szép támadásaink, adódtak lehetőségeink, egy kis plusz kellett volna ahhoz, hogy mi szerezzük meg a vezetést. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, váratlanul ők szerezték meg az előnyt. Ennek különösebb előzménye nem volt, mivel játékban nem múltak felül bennünket.

A Paks edzője a második félidőre szerkezetet váltott, 4-2-3-1-es felállásra állt át.

– Készültünk a védekezésükből, így ismertük, hogy milyen szituációkból tudunk helyzetbe kerülni – folytatta Kis Károly. – Egy ilyenből tudott Vayer Gábor nagyon látványos gólt szerezni. Utána még több olyan lehetőségünk adódott, amiből megszerezhettük volna a győztes találatot. Viszont azt is el kell ismerni, hogy amikor kinyíltunk akkor a vendégeknek is voltak lehetőségeik. Jól játszották át a középpályát. Ezt a kockázatot vállalnunk kellett, mivel győzni szerettünk volna. A játékosok nem okoztak csalódást. Hozzáállásuk, fegyelmezettségük minden dicséretet megérdemel!

A magyar kupacsapat mestere is tudja, hogy a továbbjutáshoz óriási bravúrra van szükség Norvégiában.

– A Tromsö hazai pályán jóval hatékonyabb, ez látszik a bajnoki eredményeiken is – vélekedett a legutóbbi magyar bajnoki ezüstérmes trénere. – Alaposan fel kell készülnünk. Nekünk nem biztos, hogy megengedik majd, hogy ha hideg lesz, akkor bemenjünk melegedni az öltözőbe. Bennünket ugyanis teljesen váratlanul ért, hogy a portugál játékvezető szünetet rendelt el az első félidőben a meleg miatt. A meccs előtt arról volt szó, hogy ilyen nem lesz. Nyilván nem ezen múlt a mérkőzés, de a megszakítás nekünk nem jött jól. Kint lesz kilenc-tizenkét fok, ráadásul műfüvön fogunk játszani. Csak akkor lehet esélyünk, ha nem ezekkel foglalkozunk, hanem ezekre felkészülünk. Teljesen más körülmények között kell majd futballoznunk.

– Minden bizonnyal örülnöm kéne ennek a döntetlennek, hiszen egy év alatt nagy utat tettünk meg, de bizony, bennem hiányérzet van – vallotta be őszintén Kis Károly. – Múlt év tavaszán épphogy bent tudtunk maradni az élvonalban, most pedig egy nemzetközi szinten is jól jegyzett, európai közép csapat ellen szerepeltünk. Sőt, helyenként jobban is játszottunk, főleg a kombinatív játékban nyújtottunk többet náluk. Sajnos ettől függetlenül ők vannak nyeregben, az előny náluk van.

Olvasói sztorik