NB I

Mindig győzelemre játszanak

A debreceniek az előző idényhez képest gólerősebb játékra törekszenek.

Pénteken kezdődik a bajnoki szezon a DVSC-TEVA csapata számára. A hajdúságiak az OTP Bank Liga első fordulójában a Vasast fogadják. A haon.hu Kondás Elemér vezetőedzőt faggatta a felkészülésről és a kitűzött célokról.

– Majd a vallatásnál kiderül, hogy sikerült a felkészülésünk – mosolyodott el a szakember. – Nyilván a bajnoki találkozók adják meg a választ, de úgy vélem, amit elterveztünk, azt végrehajtottuk. Megfelelő számú edzőmeccset játszottunk, kellően erős ellenfelekkel, a többi most már a srácokon múlik, de úgy vélem, megfelelő állapotban lesznek a rajtra. A keretet is sikerült megerősítenünk, minőségi labdarúgók kerültek hozzánk, igaz, az első meccsen még nem nagyon számíthatok rájuk. Mivel később érkeztek, lemaradásuk van a többiekkel szemben és az adminisztrációs akadályoknak is el kell hárulniuk. Reméljük, minél hamarabb bevethető lesz mindegyik légiós.

A tervek szerint a Debrecen a következő idényben is a dobogós helyekért száll harcba.

– Egyértelműen a nemzetközi kupaindulás a cél, az volt tavasszal is, de akkor sajnos lemaradtunk róla – magyarázta a vezetőedző. – Ezért dolgozunk mindannyian: a játékosok, a vezetőség, a szakmai stáb és a klub alkalmazásában álló minden munkatárs. A Videotonnál valóban komoly összegeket fordítottak a csapatra, de szerencsére a pályán nem a pénz futballozik, hanem a játékosok. Hogy miben lehet felülmúlni a riválisokat? Abban, hogy jobban focizunk. Valóban jó a Videoton, a Ferencváros, a Kecskemét, az Újpest vagy akár a Paks, de szerintem a mezőnyben tizenöt gárda a riválisunk, minddel meg kell küzdenünk. Az erőviszonyok majd csak az első négy-öt fordulót követően rajzolódnak ki.

A tréner szerint a sikerhez fontos, hogy megfelelő kondicionális és mentális állapotban legyen a társaság.

– Arra törekszünk, hogy harcos, küzdő együttest alkossunk, és a csatársor megerősítésének köszönhetően bízom benne, gólerősebbek is leszünk – tette hozzá Kondás Elemér. – A tavaszi hét meccsünkön a védekezés alapvetően rendben volt, most több gólt szeretnénk rúgni. Mindig győzelemre játszunk, ennek ellenére előfordulhat, hogy az ellenfél jobban bizonyul majd, de nekünk mindenkivel szemben a győzelem lesz a célunk.

Négyen kölcsönben

Négy DVSC-futballista is kölcsönben szerepel majd a következő szezonban. A kameruni csatár, Etogo Essama, az Európa Liga-selejtezős albán FK Tiranában játszik majd egy esztendeig, a szintén támadóként bevethető Balajti Ádám pedig az Újpestben tölti az idényt. A Siófok két hajdúsági labdarúgót kölcsönzött: a középpályás Huszák Tamás egy, a védő Éles Szilárd pedig két évig futballozik a Balaton partján.

Olvasói sztorik