NB I

Lehetőség és felelősség egyben

A montenegrói Darko Markovics örül, hogy az Újpestet választotta.

Az Újpest FC hároméves megállapodást kötött Darko Markoviccsal, aki a múlt heti edzések és próbajáték során győzte meg a szakmai stábot arról, hogy erősítés lehet a csapat számára – írja a klub honlapja.

A montenegrói középső középpályás első újpesti nyilatkozatában elmondta: számára nem ismeretlen az Újpest és a magyar labdarúgás, hiszen több honfitársa és egykori csapattársa hazánkban futballozik. Mint például Nikola Mitrovics, aki az újpestiek egyik legjobbja volt a tavalyi szezonban. A 24 esztendős játékos az elmúlt napokban nagyon jó benyomást szerzett új klubjáról.

– Amikor a menedzserem szólt, hogy Magyarországra jöhetek játszani, két klub neve ugrott be azonnal – mondta Darko Markovics. – Az Újpesté és a Ferencvárosé, azonban Polekszics miatt a Debrecent, Vujovics és Bozsovics miatt a Videotont is sokan ismerik hazámban. Az Újpest azonban az egyik legnagyobb klub Magyarországon, a csapat nagyon tehetséges és fiatal, jók az edzések, remek a stadion és fantasztikus a szurkolótábor. Örülök, hogy így döntöttem! Korábban éveket együtt játszottam Nikola Mitroviccsal a szerb-montenegrói ifjúsági válogatottban, aki biztosan segít majd a beilleszkedésben. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, a legutóbbi edzőmeccsünkön is kint volt a stadionban.

Érdekesség, hogy Markovics előző klubjában, a Pakhtakorban az egyik legfiatalabb játékos volt az egész keretben, most pedig a tapasztaltak közé tartozik.

– Ez egy kicsit furcsa lesz számomra, de azért nagy lehetőséget és felelősséget is jelent – ecsetelte a középpályás. – Szeretnék megfelelni az edzőmnek és a szurkolóknak. A legtöbbet szeretném kihozni magamból Újpesten. Úgy érzem, két-három hétre szükségem van még, hogy jó formába lendüljek, jelenleg olyan hatvan-hetvenszázalékos állapotban vagyok.

Olvasói sztorik