NB I

Bernáth Csaba nem félti a DVSC-t

A Debrecen csapatkapitánya szerint együttese van olyan erős, hogy a kitűzött célt elérje. A jó rajt nagyon fontos lenne.

Már csak két nap, és kezdetét veszi az élvonalbeli bajnokság! A DVSC-TEVA csapatkapitánya, Bernáth Csaba a többi között arról is beszélt a klub hivatalos honlapján, hogy milyen erőben érzik magukat a játékosok, elérhető-e a kitűzött cél, illetve mi várható a Vasas elleni nyitómeccsen.

– Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a keretünk erős létszámban és minőségben is, ezt az edzőmeccseken is tapasztalhattuk, mert masszív csapatot alkottunk – mondta Bernáth Csaba. – Bizakodó vagyok, hiszen a keret tagjainak a zöme régóta együtt futballozik, sok játékosban nagy a bizonyítási vágy. Jól sikerült a felkészülés, szakmailag és fizikálisan is rendben van a csapat. Nem féltem magunkat, az a cél, amit kitűztünk, hogy minimum a dobogóra érjünk fel és induljunk a nemzetközi kupában, teljesen reális, elérhető.

– A felkészülés végéhez közeledve milyen állapotban vannak erőnlétileg?
– Az első egy-két edzőmeccsen fáradt volt a csapat, de ez ilyenkor természetes, mert a kondicionális erőfejlesztésen dolgoztunk. Az utóbbi két edzőmeccsen már sokkal frissebben mozogtunk, igaz, a nagy melegben nehéz dolgunk volt. Ezen a héten inkább már a taktikai elemek begyakorlásán és a frissítésen van a hangsúly. Szerintem péntekre rendben leszünk.

– Sokáig sérüléssel bajlódott, de szombaton csereként pályára lépett. Ezek szerint minden rendben?
– Igen, teljesen felépültem. Játszottam huszonöt percet, nem volt semmi panaszom. Több mint egy hete a csapattal edzek, kondicionálisan is utolértem a többieket, hiszen sérülésem alatt is kerékpároztam, úsztam. Most már a szakmai stáb rendelkezésére állhatok.

– A Vasas ellen nagyon jól megy a Debrecennek, és a szurkolók most is egy szép győzelmet látnának itt a bajnoki nyitányon…

– Nincs jelentősége annak, hogy ment korábban a Vasas ellen, mert ez más mérkőzés lesz. Egy rajtot nehéz megjósolni, mert nem tudni, milyen formában van az ellenfél. Úgy tudom, az angyalföldieknek voltak gondjaik, amelyek ismeretem szerint rendeződtek, de nem is kell velük foglalkozni. Van egy stílusunk, egy célunk, teljesen mindegy, hogy melyik csapat jön most ide, az elképzelésünket kell megvalósítani, és a három pontot megszerezni, mert egy jó rajt meghatározó lehet a későbbiekben.

Olvasói sztorik