NB I

Két döntetlen Debrecenben

A DVSC-TEVA a horvát FK Zlatibor Voda ellen 1-1-es, a szlovák MKF Kosice ellen pedig 2-2-es döntetlent játszott edzőmeccsen.

Az FK Zlatibor Voda elleni találkozón hatalmas volt a hőség. A nagy meleggel különösen a pályán lévők szenvedtek meg, negyven fok is lehetett a tűző napon, ezért a játékvezető vízszünetet is tartott. A hajdúságiaknál az új szerzemények ezen a meccsen nem léptek pályára, Alisicet, Zahovaikót és Nikolicot a Kassai elleni kezdőbe jelölte Kondás Elemér, míg Salim Bouadla hazautazott ügyeit intézni – írja a klub hivatalos honlapja.

Az első félidőben a DVSC uralta a játékot, Bódi Ádám és Kulcsár Tamás előtt több lehetőség is adódott, míg a vendégek ritkábban jutottak el a kapu közelébe, és ha meg is célozták a hálót, Nenad Novakovics biztosan védett.

A második játékrészben a Zlatibor teljesen új csapattal állt ki, míg a hazaiaknál nem volt csere. Továbbra is a Debrecen játszott fölényben, Kulcsár beadásából Coulibaly majdnem gólt szerzett, de nem ez volt az egyetlen kimaradt lehetősége az együttesnek. Mégis a szerbek szereztek vezetést, szinte a semmiből rúgtak egy szerencsés gólt, majd a házigazda a csereként beállt Szilágyi Péter szintén szerencsés találatával egyenlített. Majdnem sikerült egy percen belül fordítaniuk a hajdúságiaknak, de Salami kihagyta az ordító helyzetet, így döntetlennel ért véget a találkozó, pedig a magyar csapat a végén nagy erőket mozgósított a győzelem érdekében, Ferenczi János különösen hatékonyan futballozott.

A szombati második edzőmeccsen a Kassa csapatát fogadta a DVSC. Ezen a mérkőzésen már pályára léptek az új igazolások is, kivéve Salim Bouadlát.

Az idő semmit nem enyhült, a nagy meleg továbbra sem könnyítette meg a csapatok dolgát. A kezdeti kiegyenlített játék után enyhe mezőnyfölénybe kerültek a vendégek, majd a félidő hajrájában felgyorsultak az események. Stevo Nikolic került ziccerbe, de a labdát a bal kapufa mellé lőtte, majd kiharcolt egy tizenegyest a Debrecen, amit Illés Gyula a lécre lőtt, de a visszapattanót besodorta a hálóba, így előnnyel vonult szünetre a házigazda.

A második félidőt jobban kezdte a magyar együttes, többet birtokolta a labdát ellenfelénél, majd váratlanul a kassaiak is tizenegyest kaptak, amivel egyenlítettek. Jött azonban a csereként beállt Dombi Tibor, aki visszaszerezte a vezetést, miután jobbról a hálóba ívelt. Az előnyt nem sikerült megtartani, mert a lefújás előtt ismét egyenlítettek a vendégek. A krónikához hozzátartozik, hogy a 86. percben Ferenczi János megsérült, és a hátralévő időt emberhátrányban játszott a DVSC (2-2).

– Ez a két mérkőzés az utolsó lehetőség volt mindenki számára, hogy bekerüljön a pénteki kezdőcsapatba – árulta el Kondás Elemér vezetőedző. – Mindkét találkozón láttam jó teljesítményeket, de persze még vannak kérdőjelek, meglátjuk, hogy alakul ki a Vasas elleni keret. Az új igazolások pénteken még valószínűleg nem játszanak, mert kondicionálisan vannak lemaradásaik, de a bajnoki másnapján edzőmérkőzés lesz, amelyen szerepet kapnak, mint ahogy azok a labdarúgók is, akik a Vasas ellen nem lépnek pályára.

Kondás Elemér értékelte a két edzőmérkőzést is. Mint elmondta, a Kassa ellen még látszott az összeszokatlanság, de mindkét találkozó elérte a célját.

– Az első mérkőzésen nagy hőségben játszott mind a két csapat – fogalmazott a szakvezető. – Úgy gondolom, a srácok megfelelő futómennyiséget produkáltak, jóval több helyzetet alakítottak ki, mint a Zlatibor, amely kevés lehetőségéből egyet értékesített. A szünetben az ellenfél egy egész sort cserélt. Minden elismerésem a srácoké, hogy végigbírták ebben a melegben, a végén akár nyerhettünk is volna, ha kicsit jobban koncentrálunk. A Kassa ellen az új igazolások is pályára léptek, látszott is a játékon egy kicsit az összeszokatlanság. Az újak kondicionálisan gyengébb állapotban vannak, ebből adódott, hogy változatos mérkőzés kerekedett. Amikor a cserék bejöttek, kicsit megélénkült a játék, jóval több lehetőségünk volt, akár ezt a meccset is megnyerhettük volna, ha a végén nem bambulunk el, de a lepattanó labdából egyenlíteni tudott az ellenfelünk. Ezen a találkozón volt olyan játékos, akivel nem voltam elégedett, ugyanakkor kiemelném Ferenczi János teljesítményét, mindkét mérkőzésen csereként állt be, és hozzátett a játékhoz. Összességében a két edzőmeccs elérte a célját, ami az volt, hogy kilencvenperces mérkőzésterhelést kapjanak a játékosok.

Olvasói sztorik