NB I

Háromgólos győzelem a főpróbán

Az NB III-as Dorog ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Kaposvári Rákóczi FC.

A somogyiak gól nélküli első félidőt követően Miroszlav Grumic két góljával, valamint Bank találatával győzték le a jó teljesítményt nyújtó vendégeket – tudósít a kapos.hu.

Grumic előbb Kulcsár Kornél nagyszerű indítását váltotta gólra, 11 méterről lőtt a kapuba, majd kisvártatva Bojan Pavlovic jobboldali kitűnő beadására érkezett jól, és hasonló távolságról ismét eredményes volt. A végeredményt Bank István állította be, aki Bőle Lukács remek jobboldali szögletét követően kapásból lőtt a hálóba a rövid saroknál. A csapatból hiányzott a sérüléssel bajlódó Balázs Benjámin és Drazen Okuka.

– Egy edzőmeccs volt a sok közül – mondta a találkozó után a sonline.hu érdeklődésére Sisa Tibor, a Rákóczi vezetőedzője. – Ezen a héten a játéksebesség és a helyzetkihasználás javításán dolgozunk, ami azt is jelenti, hogy a finomítás szakaszához érkeztünk.

Tízen távoztak, heten érkeztek eddig az átigazolási szezonban, és Illés János ügyvezető-elnök elmondása szerint a klubnál már csak Oláh Lóránt helyére keresnek játékost, egy szervező középpályást, bár erre a posztra a saját nevelésű Kulcsár Kornél is megfelelő lehet. A sportvezető úgy látja, a távozók ellenére a kezdő tizenegyben nem lesz sok változás, így a célok is maradhatnak a régiek: az első nyolcba várják a csapatot.

Illés János továbbá azt is megjegyezte, kapusposzton talán még erősödött is a csapat, hiszen a távozó Milinte és Kovács helyére a rutinos Poszát és a szlovák válogatott Lubos Hajdúchot igazolták le.

Puskával lövöldöztek egymásra a Rákóczi játékosai

A Rákóczi játékosai úgy tudták, felmérésre mennek a Bene Ferenc Akadémiára, ám a busz végül a szennai paintball-pályán kötött ki, ahol egyszerre vívott önfeledt és vérre menő csatát egymással a két csapatra osztott társaság.

– A fizikai felkészítés befejeződött és úgy gondoltuk, hogy beiktatunk egy csapatépítő programot – fogalmazott Sisa Tibor, a Rákóczi vezetőedzője. – Fontos, hogy ilyen könnyedebb pillanatok is legyenek a csapat életében, s ez a játék is megmutatta, hogy csak együtt lehet nyerni és közösen bármire képesek lehetünk.

Olvasói sztorik