NB I

FTC-győzelem Moszkvában

Rósa Dénes tizenegyesből szerzett góljával 1-0-ra nyert a Ferencváros a Lokomotív Moszkva 75. születésnapjára rendezett barátságos mérkőzésen az orosz fővárosban.

Az első félidő elején az ellenfél birtokolta többet a labdát, a 12. percben volt az első veszélyes FTC-támadás, majd nem sokkal később Ranilovic mentett hatalmasat. A magyarok a huszadik percben jutottak el először lehetőségig, de szünetig nem született gól – tudósít a hivatalos honlap.

A második felvonás elején egy húszméteres orosz lövés kerülte el kicsivel a Ferencváros kapuját. Egyórányi játék után újra Ranilovicnak kellett védenie nagy helyzetben. A 67. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Egy jogosan megítélt büntetőt Rósa értékesített magabiztosan. A folytatásban többet veszélyeztetett a Lokomotiv, de több gól már nem született.

Mintegy nyolcezren látták a mérkőzést a helyszínen, ebből 23 helyi magyar Fradi-szurkoló volt a vendégszektorban.

– Köszönjük szépen, hogy itt lehettünk, nagyon jól éreztük magunkat – mondta a találkozó után Prukner László. – Én személy szerint először vagyok Moszkvában, nyitott szemmel és füllel jártam, és tetszett, amit láttam és hallottam. A mérkőzésen szerencsénk volt, hiszen a hazaiak többet támadtak, jó csapat a Lokomotiv, ez egyértelmű. Nehéz héten vagyunk túl, hiszen nemrég még Jerevánban játszottunk, most Moszkvában vagyunk, csütörtökön pedig már újabb Európa Liga-meccs vár ránk otthon.

Visszatérés hetek múlva

Lisztes Krisztián immár három hete sérült. A középpályás egy erőnléti teszten szedett össze egy részleges combizom-szakadást. A nyitófordulóban még nem állhat a csapat rendelkezésére, az ftcnews.com értesülései szerint a negyedik fordulóra, a Pécsi MFC elleni találkozóra lehet százszázalékos.

Olvasói sztorik