NB I

Rövid idő, nagy munka

A pénteki Szuperkupa-mérkőzésre készülő KTE-Ereco edzője, Tomiszlav Szivics elmondta, teljesen át kellett alakítani a felkészülést a csapat nemzetközi szereplése miatt.

– Hogyan értékeli a csapat nyári munkáját?
– Teljesen át kellett alakítani a programot, mivel idén nagyon korán indul a szezon. Rövid időn belül hatalmas munkát kellett elvégezni, amit csak agresszív tempóban és stílusban lehet. Éppen ezért is látszik még a játékosokon némi fáradtság, és ezért pihentettem többeket is a keddi felkészülési találkozón. Kell a fiataloknak is a játék, hiszen hosszú szezon elé nézünk, ahol mindenkire szükség lesz, és nagyon oda kell figyelni mindenki formában tartására. Bízom benne, hogy az elvégzett munka meghozza majd gyümölcsét – nyilatkozta a tréner a klub hivatalos honlapján.

– Milyen célokat tűztek ki a csapat elé a következő szezonra?
– A bajnokságban mindenképpen szeretnénk előrébb lépni a tavalyi helyezésnél, ez egyértelmű. Emellett a különböző sorozatokban is igyekszünk minél tovább menni. Minden meccsre felkészülünk, és tudásunk legjavát szeretnénk nyújtani, a végén meglátjuk, ez mire lesz elég. Nyilván a legtöbben az Európa Liga-szereplésre fókuszálnak. Korábban is nyilatkoztam már, a sorsolásnál abszolút nem volt szerencsénk, hiszen amellett, hogy nagyon messzire utazunk, egy kiváló csapat lesz az ellenfelünk. Láttam róluk mindent, amit kell, ez alapján elmondható, hogy van 3-4 kiváló játékosuk, a többiek pedig olyan szinten vannak, mint mi. Ezek a klasszisok jelentik most a különbséget a javukra véleményem szerint. Mi tapasztalatszerzésnek szánjuk ezt a sorozatot, és természetesen mindent megteszünk, hogy sikerüljön a továbbjutás. Előre figyelmeztetek azonban mindenkit, hogy ez nagyon nehéz feladat lesz.

– Elégedett a nyári igazolásokkal?
– Sokat nem kellett igazolnunk, hiszen korábban is mondtam, hogy jó csapatunk van. Egy jobb- és egy baloldali védőt kértem, ami Maynard leigazolásával és Mohl itt tartásával úgy érzem meg is valósult. Sajnos a hollandot még nem láttuk sérülése illetve betegsége miatt, remélem hamarosan hadra fogható lesz ő is, addig is meg kell oldani helyettesítését. A fiatal Gyurcsó és Stokic is tehetséges játékos, csakúgy, mint Pisanjuk, Németh Gábor révén pedig egy rutinos, jó kapussal is erősödtünk.

– Mit gondol a Videotonnál történt edzőváltásról?
– Ez a fehérváriak belügye, nem kommentálnám. Biztos vagyok benne, hogy Sousa jó edző, és a keze nyoma meglátszik majd a Videotonon, tehát egy teljesen más felfogású ellenfélre számítok, mint a Magyar Kupa-döntőn. Egy új edzőnél mindig hatalmas a bizonyítási vágy a játékosokban, így nehéz meccsre számítok pénteken, de remélem az eredmény ugyanaz lesz, mint a régi edzőnél is volt…

Olvasói sztorik