NB I

Paks: kiütés és továbbjutás

A várakozásoknak megfelelően gólokban gazdag meccsen búcsúztatta andorrai ellenfelét a Paks az Európa Liga-selejtezőből.

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó

MVM-Paks – UE Santa Coloma (andorrai) 4-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2000 néző. Játékvezető: Kaludjerovic (montenegrói)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Bartha (Hrepka 69.), Sifter, Sipeki (Nagy 77.), Vayer (Heffler N. 69.) – Böde, Magasföldi. Vezetőedző: Kis Károly
Santa Coloma: Rivas – Aloy (Nieto 69.), Martinez, A. Rubio, J. Rubio – Sirvan, V. Rodriguez (Guida 74.), Donascimento, A. Rodriguez – Anton (Gonzaules 62′), Bernat. Vezetőedző: Lluís Aloy Tarrason
Gólszerzők: Magasföldi (11. és 48.), Böde (76.), Heffler N. (80.)
Továbbjutott: Paks, kettős győzelemmel (5-0)

Az MVM Paks 4-0-ra nyert az andorrai UE Santa Coloma ellen az Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóján, Székesfehérváron, így kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel jutott tovább. A magyar csapatból Magasföldi József kétszer, Böde Dániel és Heffler Norbert egyaránt egyszer volt eredményes.

Korán vezetéshez jutott a Paks, amely a folytatásban is nyomás alatt tartotta szerény képességű ellenfele kapuját, de újabb találatra nem, csupán egy lesgólra és három kapufára futotta erejéből. Az andorraiak kemény belépőkkel igyekeztek megfékezni a paksi támadásokat, a játékvezetőnek négy vendégjátékost is figyelmeztetnie kellett az első félidőben – írja az MTI.

A második játékrész elején ismét betalált a Paks, de az újabb gólok csak nem akartak jönni. A hajrában aztán megérkeztek, a vége kiütéses paksi győzelem lett.

A norvég Tromsö lesz a Paks ellenfele a selejtező második körében. Az északi együttes az első forduló visszavágóján 2-1-re nyert a lett Daugava Riga ellen, így szintén kettős győzelemmel jutott tovább.

Olvasói sztorik