NB I

Nikolic: jó csapat a DVSC

A bosnyák csatár Debrecenben is szeretne bizonyítani. Reméli, jövőre a nemzetközi kupában indulhat a csapattal.

A hét elején a DVSC-TEVA négyéves szerződést kötött Stevo Nikoliccsal. A 27 éves támadó legutóbb az FK Borac Banja Luka csapatával megnyerte a bosnyák bajnokságot, tíz góllal járult hozzá a sikerhez. Kétszer volt gólkirály és kétszer szerepelt a válogatottban is. A bokasérüléséből felépült, így hétvégén minden bizonnyal láthatják majd a szurkolók is valamelyik edzőmeccsen. A játékos a hivatalos honlapon beszélt arról, miért jött el Boszniából, és mik a tervei a jövőre nézve.

– A Banja Lukával bajnokságot nyert, rendszeresen tagja volt a kezdőcsapatnak. Miért döntött a váltás mellett?
– Jött a debreceni lehetőség, és azt gondolom, a DVSC erősebb csapat annál, amelyben korábban futballoztam. Nem véletlenül jutott be a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörébe, ezért nagyon örülök, hogy sikerült a klubbal megegyeznem.

– Mit tudott a csapatról?
– Például azt, hogy a Debrecen maghatározó a magyar bajnokságban. Megnéztem néhány BL-meccsét, és jelenleg arra vágyom, hogy én is szerepelhessek majd a gárdával a nemzetközi porondon. Remélem, hogy sikerül elérnünk ezt a célt, ezért jöttem ide. Minden játékos vágya, hogy előrelépjen, és úgy érzem, a Debrecenbe igazolásommal ezt elértem. Azt gondolom, innen csak felfelé vezethet az út, és később esélyem lesz akár még erősebb európai klubba igazolnom, de előtte itt szeretnék bizonyítani.

– Közel két hete van Debrecenben, mik az eddigi benyomásai?
– A klub, a szakmai stáb nagyon jó, és hamar kitűnt, hogy kiváló játékosok alkotják a keretet. Tetszik, amit eddig láttam. Azt még nem tudom megítélni, hogy milyen a magyar bajnokság, mert a többi csapatot nem ismerem, de úgy hallottam, eséllyel indulunk a bajnoki címért.

– Hogy látja az esélyeit a csapatba kerülésért?

– Meglátjuk. Minden az edzőn múlik. Úgy kell teljesítenem, hogy helyem legyen a kezdőben.

Olvasói sztorik