NB I

Addig kell gyakorolni, amíg nem megy

Véget ért a Diósgyőr bükfürdői edzőtáborozása, hazatért Miskolcra a csapat.

A DVTK előbb megnyerte a szombathelyi Király Kupa felkészülési tornát, majd 4-1-re kikapott az osztrák TSV Hartberg elleni edzőmeccsen.

– A Király Kupa megnyerése után azt mondta, egyre jobban játszik a csapat Mi történt a Hartberg ellen?
– Megtört a csapat fejlődése – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Benczés Miklós vezetőedző. – A Hartberg osztrák másodosztályú csapat, fizikálisan erős és gyors, elől különösen gyors játékosai vannak, azonban azt is tudni kell, hogy az első félidőben, amelynek eredménye 0-0 volt, fölényben játszottunk. A fölényünket nem sikerült gólra váltanunk, pedig két alkalommal is csak a kapussal álltunk szembe. A második félidőt nagyon rosszul kezdtük, úgy éreztem, hogy a csapat nincs ott fejben. Ez volt az igazi probléma. Bosszantó hibákat vétettünk a védekezésben, ami nem volt ránk eddig jellemző, és volt egy negyedóra, amikor a Hartberg csapata fölénk nőtt, és teljesen megérdemelten vezetett 4-0-ra.

– Hibát hibára halmoztunk, de nem csak a védekezés volt rossz, hanem a támadásépítés is – folytatta a tréner. – A második félidőben a labdakihozatal nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ránk nem jellemző módon a védő harmadban tudott az ellenfél labdát szerezni. Ez nagyon veszélyes, nem véletlenül gyakoroljuk mi is a letámadást. Tovább kell gyakorolni a labdakihozatalt, ami tökéletesen működik Luquéval a baloldalon, azt meg kell tanulnia Gallardónak is a jobbszélen. Utóbbiban nekem is van felelősségem, mert abban hiszek, hogy ami nem megy, azt addig kell gyakorolni, amíg menni fog. Emiatt vannak még olyan variációk, amire nem jutott idő, de ennek pótlására maradt még egy hetünk.

– Jókor jött a pofon?
– Van a Hartberg elleni mérkőzésnek egy nagy tanulsága: ennek a csapatnak – játsszon edzőmérkőzést vagy bajnokit, legyen az NB I-ben cél a bennmaradás vagy a középmezőny – százszázalékos teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy eredményes legyen. Most körülbelül harmincszázalékos teljesítményt nyújtottunk.

– Szerdán hazatért a csapat, hogyan alakul a hét második felének programja?
– Csütörtökön a keret egyik fele terheléses orvosi vizsgálaton vesz részt, a másik fele pedig edz, hétfőn pedig megfordulnak a szerepek. Pénteken edzés, majd este nyolc órától ankét a Plázában, szombaton pedig a szlovák Tatran Presov ellen megtartjuk a bajnoki főpróbát.

Olvasói sztorik