NB I

Nem nagypapa akar lenni

Visszatért a Vasashoz Mészöly Kálmán, aki megpróbál több vállalkozót a csapathoz csábítani.

Vissza-, azaz inkább hazatért a Fáy utcába Mészöly Kálmán. A jövőben a Vasas labdarúgó-szakosztályának tanácsadója lesz amellett, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséget is tanácsadóként segíti – írja a Magyar Hírlap.
– Mikor és hogyan kérték fel, hogy térjen vissza szeretett klubjához?– Bejött hozzám Erdős László, a labdarúgó-szakosztály igazgatója az MLSZ-ben. Felvázolta az elképzeléseit, majd miután egyeztettem Vági Mártonnal, a szövetség főtitkárával, egymás tenyerébe csaptunk.
– Az MLSZ-ben és a Vasasban is tanácsadó. Nem üti a kettő egymást?– Nem. A szakmai munkába nem fogok beleszólni, nem fogom megmondani Komjáti András vezetőedzőnek, hogy ki legyen a centerhalf, csupán annyit teszek, hogy a legjobb tudásom szerint segítek.
– Mit szóltak az MLSZ-ben?– A legmesszebbmenőkig tolerálták, mindenki tudja rólam, mennyire kötődöm ehhez a klubhoz. Annak idején barátommal, Farkas Jánossal, Ihász Kálmánnal és aztán a minket követő generációval edzőként és szövetségi kapitányként fél szemmel mindig figyeltem, mi történik a klub háza táján. Most örülök, hogy megnyugodni látszanak a kedélyek, és remélem, végre kialakul egy ütőképes csapat. Sőt, még ha nem is töltik meg teljes egészében a stadion lelátóit, azért párezerrel többen lesznek, mint voltak.

– Felkérték valamilyen feladatra?– Még nem, de van egy titkos tervem, amibe beavatom. Lázok Jánost, a Vasas tehetséges csatárát szeretném meggyőzni, hogy maradjon legalább még egy évig, és produkáljon egy olyan szezont, amely után sorba állnak érte a külföldi kérők. Ha négyszemközt leülök Janival, akkor hallgatni fog rám, hiszek a rábeszélőképességemben.
– Ön szerint mire lehet képes ez a Vasas a bajnokságban?– Bízom a szakmai stábban és Komjáti András szakértelmében. Persze tudom, nem könnyű kilenc-tíz új embert beépíteni. Sokat várok az új sporttörvénytől, még több támogatót, szponzort szeretnék a klubhoz csábítani. Sok vállalkozó ismerősöm van, és próbálom majd őket meggyőzni, hogy új szelek fújnak a Vasasnál, és érdemes befektetni. A vezetők a bajnokságban az első négy helyre különösen magas prémiumot tűztek ki. Örülnék, ha dobogó közelbe kerülnénk.

Olvasói sztorik