NB I

Készen áll a Paksi FC

Jól sikerült, de tanulságos is volt egyben a Paksi FC büki edzőtáborozása. A csapat készen áll a nemzetközi kupaszereplésre.

Egy hetet töltött el a büki edzőtáborban a Paksi FC. Kis Károly vezetőedző csapata három edzőmeccset is játszott: az ukrán Metallurg Donyeck és a szlovák MFK Ruzomberok mellett a szombathelyi Haladással is összecsapott, igaz, utóbbi találkozón a kevesebbet játszók kaptak lehetőséget. Az ukránok és a szlovákok ellen egyaránt 1-1-es döntetlent ért el a Paks, míg a Haladással 2-2-t játszottak a fiatalok – írja a teol.hu.
– Nagyon jó körülmények között készülhettünk a büki edzőtáborban – nyilatkozta Kis Károly vezetőedző. – A tervezett munkát maradéktalanul elvégeztük. Három felkészülési mérkőzést játszottunk, amelyek mindegyike tanulságokkal szolgált számunkra. Azonban, hogy pontosan értékelhessünk, a meccseket szét kell választani. A Donyeck ellen nagyon értékes döntetlent értünk el, bár hozzá kell tenni, hogy a Metallurgnak több lehetősége volt. Gyorsan játszottak az ukránok, de ehhez alkalmazkodni tudtunk, és nekünk is sikerült helyzeteket kialakítanunk.

A második mérkőzéssel már nem volt elégedett a tréner, aki a Ruzomberok ellen többet várt csapatától.
– A végén meg is nyerhettük volna a találkozót, de maradt a döntetlen – folytatta Kis Károly. – A jövőben jobban oda kell figyelni arra, hogy nem szabad kihagynunk, mindig megfelelően kell koncentrálnunk, egészen az utolsó percig. A harmadik mérkőzésünk, a Haladás ellen sok pozitívummal szolgált. Azok kaptak lehetőséget, akik korábban kevesebbet szerepeltek. Nagyszerűen helytálltak, és bizonyították, hogy mindenkire lehet számítani. Ezzel kellemes gondot is okoznak nekem, nehéz dönteni, hogy milyen tizennyolcas kerettel utazzunk Andorrába.
A szakvezető elmondta, vannak sérültjeik, Sipeki István és Fiola Attila is kisebb problémával bajlódik, de a remények szerint ők rendbe jönnek az indulásra. Montvai bár javul, az Európa Liga-mérkőzésen még nem számíthat rá Kis Károly.
Kedden délután már útra kel története első európai kupameccsére az Andorrában játszó Paksi FC. Az atomvárosi futballisták az éjszakát az ausztriai Schwechatban töltik, szerdán hét óra előtt egy menetrendszerinti járattal indulnak Barcelonába. Onnan busszal jutnak el Andorrába. Az érkezés napján, szerdán a másnapi meccs időpontjában, este hét órakor tart edzést Kis Károly. A csapat péntek este indul el haza, várhatóan péntek éjjel, vagy hajnalban érkezik meg Paksra. Az UE Santa Coloma – Paksi FC találkozó csütörtökön 19 órakor kezdődik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik