NB I

Bárányos mindent megtett

Bárányos Zsolt két és fél évet töltött a Lombard Pápa csapatánál. A szerződése egy hét múlva lejár, és szóban már megegyezett a Vasassal.

A távozás körülményeire és okaira a két fél nem egyformán emlékezik…
– Június végéig szól a szerződésem Pápán, de szóban már megegyeztem a Vasassal – jelentette ki a Veszprém megyei Napló érdeklődésére a 35 éves Bárányos, aki az idei bajnokságban a sportnapilap osztályzatai alapján messze a legjobb pápainak bizonyult, az abszolút sorrendben a 170 játékos közül a tízedik helyen végzett. – Azt gondolom, hogy én mindent megtettem a Pápáért, amit ígértem, azt betartottam, hiszen például benn maradtunk az első osztályban.
– Nem szeretnék a zsebében turkálni, de gondolom, a további együttműködés az anyagi juttatásokon múlt.– Ugyanazt az ajánlatot kaptam a klubtól, mint az előző évben. Én ennél egy kicsivel többet szerettem volna, majd hetekig válaszra sem méltattak. Egyébként is volt egy olyan érzésem, hogy nem nagyon akarták Pápán, hogy maradjak. Ekkor jött a Vasas, ahol ugyanaz a folyamat lejátszódott, de sikerrel: két különböző érdek és ajánlat ütközött, hogy a végén megegyezzenek egymással a felek. Ez történt, és a fővárosi együttesben folytatom.
– Sok kortársa nincs az első osztályban.– Igen, ezt gyakran emlegetik. Harmincöt éves vagyok, de a statisztika szerint a meccsenkénti beindulásaim száma a legtöbb volt, amellett, hogy tíz-tizenkét kilométert futottam. Megközelítően annyit, mint a sokkal jobb bajnokságok labdarúgói. Fizikálisan tehát nincs gondom, sőt, mivel a futball észjáték, hiszem, hogy ezen a téren sincs lemaradásom.
– Csalódott?– Annyiban kicsit igen, hogy szerintem jó focit csináltunk Pápán. A közönség szeretett, persze az a néhány bekiabáló itt is megvolt, de ettől függetlenül nagyszerűen éreztem magam a városban. Az idén már a családom is velem lakott, nagyon sajnálom, hogy el kellett költöznöm.

Bíró Péter, a pápai csapat tulajdonosa azonnal közölte, nem szeretne túlzottan mélyen foglalkozni az üggyel, de aztán kötélnek állt.
– Logikailag sem stimmel a dolog, hiszen lejáró szerződésű játékosnak kizárólag akkor teszünk ajánlatot, ha szeretnénk őt megtartani – közölte Bíró. – A konkrét ügyről annyit, független menedzserek mondták, hogy amennyiben meghallják, amit kínáltunk, akkor szünetet kérnek és megbeszélik az ügyfelükkel, hogy azonnal írja alá szerződést, nehogy meggondolják magukat. Tehát szerintem jó üzletet köthetett volna Bárányos, ha marad. Ettől függetlenül sok sikert kívánok neki a továbbiakban. Még egy mondat: világklasszis labdarúgók futballoznak sztárklubokban idősebb korban kevesebb pénzért, mint korábban. Nincs ebben semmi extra, ráadásul hangsúlyozom: mi többet ajánlottunk Bárányosnak, mint két évvel ezelőtt.

Bárányos Zsolt1975-ben született, a Kispest-Honvédban mutatkozott be az élvonalban 1993-ban. 105 NB I-es mérkőzésen szerepelt a fővárosiaknál. A középpályás kétszer szerepelt külföldön, először a belga Lommel együttesében, majd a görög Tripolisz színeiben. Hatszoros magyar válogatott. 2002 és 2005 között barátságos összecsapások mellett két világbajnoki selejtezőn is szerepelt.
Olvasói sztorik