NB I

Még nem teljesedett ki

Kulcsár Tamás az edzőmeccseken csatárként kapott feladatot a DVSC-TEVA csapatában, és ez a szerepkör nem idegen számára.

A Debrecen középpályása, Kulcsár Tamás a múlt heti, egymás közti játék során, illetve a Kecskemét elleni mérkőzésen is csatárként futballozott. A házi meccsen két gólt is szerzett, ennek ellenére úgy érzi, nem használja ki jó százalékban a helyzeteket.
– Elképzelhető, hogy most csak azért játszom ezen a poszton, mert még kevesen vannak, de mint tudjuk, a klub igazolni szeretne csatárokat – fogalmazott Kulcsár Tamás a klub hivatalos honlapján. – Egyelőre nem beszéltük meg, hogy hol számítanak rám. Nem idegen számomra ez a szerepkör, mert például a Vácban olyan is előfordult, hogy egyedüli csatárként futballoztam. Nem volt semmi gond, jól ment a játék. A baj csak az, hogy nem éppen a legjobb százalékban használom ki a helyzeteket. Az edzők valószínűleg a gyorsaságom miatt próbálgatnak itt is, amit később lehet kamatoztatni, persze attól is függ, milyen rendszerben játszunk. Az MTK-nál például végig jobb oldali középpályás voltam, ezt a posztot egyébként Garami Józsi bácsi találta ki nekem, utána nagyon megszoktam és meg is szerettem, de akkor 4-2-3-1-es felállásban futballoztunk, és itt a szélső pozíció nagyon feküdt nekem. Mint mondtam, nem idegen a csatárposzt sem, hiszen alapvetően támadó típusú játékos vagyok, de a lényeg, hogy ott kell mindent megtennem, ahol szerepet kapok.

Kulcsár Tamás egy éve igazolt Debrecenbe, sokat vártak tőle a szurkolók, az edzők és a vezetők is, de rengeteget volt sérült, ezért még nem bizonyíthatta, mire is képes. A játékos reméli, hogy a következő szezonban sikeresebb lesz.
– Valóban nem tudtam még kiteljesedni, nem nyújtottam azt, ami miatt leigazoltak – folytatta a 29 éves Kulcsár. – Pályafutásom legrosszabb idénye volt a tavalyi, sokat bajlódtam sérüléssel, ami eddig mindig elkerült. Az is előfordult, hogy nem értettük meg igazán egymást az edzőkkel, szoknom kellett a légkört. Rossz év volt, nem vitás, de ezzel már nem akarok foglalkozni, most itt a felkészülési időszak, jönnek az edzőmeccsek, lehet bizonyítani. Remélem, hogy sikerül és úgy teljesítek majd, ahogy elvárják tőlem.

Coulibaly hétvégén tér vissza

A DVSC-TEVA francia támadója jövő héten kezdi el a munkát Debrecenben. Coulibaly nem kezdte el június 13-án a felkészülést a csapattal. A vezetők múlt hét végére várták, azonban családi problémák miatt csak szombaton tér vissza, vagyis hétfőtől már együtt készül a csapattal a következő szezonra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik