NB I

Már az élvonalra készül a PMFC

Hétfő délelőtt tartotta első edzését a Pécsi MFC, és a baranyaiak már túlvannak az első felkészülési mérkőzésükön is. A játékosokon nem látszottak a fáradtság jelei.

A pécsiek elkezdték a felkészülést a július 15-én rajtoló élvonalbeli bajnokságra. Sok ideje nincs Mészáros Ferenc edző együttesének. Kevesebb, mint egy hónap alatt kell a szakmai stábnak újra csúcsra járatnia a mindössze egy hétig pihenő másodosztályú bajnokcsapat tagjait, és persze megtalálni azokat a futballistákat, akik valóban erősítést jelenthetnek az NB I-ben. Abban ugyanis mindenki egyetért, hogy a keretbe kell szerződtetni jó néhány új játékost – írja a Dunántúli Napló.
A hétfő délelőtti edzésen három újoncot már lehetett látni. A korábban Kaposváron az élvonalban, legutóbb pedig a Kozármislenyben futballozó védő, Petrók Viktor a PMFC játékosa lesz, árulta el Bérczy Balázs klubigazgató, csakúgy, mint Tóth Zoltán, aki nem volt ott a tréningen. A pécsiekkel edzett még Frőhlich Roland, aki a Bajában játszott, de az MTK labdarúgója: a támadót szeretnék megtartani a baranyaiak, ennek érdekében meg kell egyezni vele és a klubjával is. Feltűnt még egy bosnyák próbajátékos is, Emir Hodzurda középsővédő, mindössze húszéves, és legutóbb hazájában, az NK Famos Hrasnica csapatában szerepelt.

A következő néhány napban, egy-két hétben még számtalan külföldi, főleg délszláv futballistát tesztel majd a PMFC szakmai stábja. Elsősorban közülük kell kiválasztani azokat, akik erősítést jelenthetnek. Mindez lehetetlen küldetésnek tűnik, hiszen néhány edzés alatt nagyon nehéz alaposan feltérképezni egy teljesen ismeretlen külföldi labdarúgót. Az igazán jó magyar játékosoknak ugyanis vagy élő szerződésük van, vagy már lecsaptak rájuk az NB I-es klubok.
– Az biztos, hogy optimálisnak nem nevezhetném – mondta a témáról Mészáros Ferenc vezetőedző. – Nincs időnk, ráadásul nemcsak egy-két, hanem több poszton is kell új játékos, vagyis sokat kell megnéznünk. Most már elmondhatom, Bárányos Zsolt volt az a magyar szinten kiváló irányító, akit megpróbáltunk Pécsre hozni, sajnos azonban Budapesten szeretne maradni. Az új játékosok esetében ebben a helyzetben a megérzéseinkre is kell hagyatkoznunk: az azért kiderül két-három nap alatt, hogy valaki jó futballista-e, de a számomra első számú kérdésre, hogy milyen személyiség az illető, ennyi idő alatt sajnos nem kaphatunk választ.
Kiderült, nemcsak érkezők lesznek, hanem távozók is. A macedón Alekszandar Sztojanovszkira nem tartanak igényt, szabadon igazolható, Ellis Samuel Atót pedig valószínűleg kölcsönadják.
Szerdán már le is játszotta első felkészülési meccsét a Pécs. A baranyaiak 3-1-re kikaptak Eszéken, a horvát NK Osijek otthonában. A vezetőedző szerint a második félidőre összerázódott a gárda.
– Az első félidőben az összeszokottság hiánya látszódott a csapaton, a próbajátékosok miatt, ami normális dolog. A második félidőben nem volt különbség a két csapat között – értékelt Mészáros Ferenc.

Olvasói sztorik