NB I

Három fiatal bizonyítani szeretne

Immár hivatalosan is az Újpest FC játékosa Tajthy Tamás, Nagy Patrik és Üveges Szabolcs.

Üveges Szabolccsal három-, Nagy Patrikkal kétéves szerződést kötött az Újpest FC, Tajthy Tamás pedig újabb két évet írt alá.
Nagy Patrik győri születésű, támadó középpályás, 14 éves koráig az ETO-ban játszott, majd leigazolta a Rapid Wien, amelynél öt évig futballozott. A tavalyi szezonban ősszel az FTC, tavasszal a Vasas labdarúgója volt. Az U15-ös korosztálytól az U19-ig valamennyi utánpótlás-válogatottnak tagja volt.
– Nagyon fontos számomra, hogy az Újpestnél hosszabb távon bíznak bennem – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának a soproni edzőtáborban Nagy Patrik. – Fél év alatt nem lehet beleszeretni egyik klubba sem. A következő négy évben az a legfontosabb feladatom, hogy beverekedjem magam a csapatba, és felépítsem a karrierem. Ausztriában új nyelvet kellett megtanulnom, új kultúrát kellett megszoknom, és valóban meg kellett harcolnom a helyemért. Úgy gondolom ez sikerült, mivel az egy évvel idősebbek között osztrák bajnok lettem, míg a korosztályomban a teremlabdarúgó-csapattal szereztük aranyérmet. Azért jöttem el a Rapidtól, mert türelmetlen voltam magammal szemben, szerettem volna minél hamarabb első osztályú, felnőtt játékossá válni. Ezt a döntést nem bántam meg, hiszen így kerülhettem egy kis kitérő után Újpestre. Itt nagyon jó a közösség, szinte csak fiatalok alkotják a keretet, a néhány idősebb játékos meg példát mutat nekünk. Simon Krisztiánt és Balajti Ádámot a válogatottból ismerem, ők nem új arcok számomra. Szeretnék magamnak is bizonyítani.

Üveges Szabolcs több Ligakupa-találkozón szerepelt. A védekező középpályás az elmúlt két szezont az olasz FC Parmánál töltötte.
– Nagyon jó érzés visszatérni, sok olyan játékos van a keretben, akivel még ifjúsági korosztályban együtt szerepeltem – mesélte Üveges Szabolcs. – Az olaszországi időszak összességében pozitív számomra, erőnlétben és technikailag nagyon sokat fejlődtem, tavasszal azonban keveset játszottam, mert sokszor voltam sérült. Korábban is szerettem volna minél többet játszani az Újpestben, de jött a parmai lehetőség, amelyet nem hagyhattam ki. Most ott szeretném folytatni, ahol abbahagytam Újpesten. Sokat köszönhetek szüleimnek és eddigi edzőimnek, továbbá Trakperger Árpádnak, az újpesti utánpótlás technikai igazgatójának, mivel ő is mindig mellettem állt. Pármában sokat tanultam az eddigi hibáimból, és nem szeretném azokat újra elkövetni.

Tajthy Tamás NB I-es bemutatkozása igazán emlékezetesre sikerült. A Siófok elleni bajnokin, 1-0-s hazai vezetésénél néhány perccel a beállása után bombagóllal egyenlített. Azóta már rutint szerzett az élvonalban, de elmondása szerint nem elégszik meg ennyivel.
– Örülök, hogy megállapodtunk, az a személyes célom, hogy alapember legyek az Újpestben, a csapat számára pedig azt tartom reálisnak, hogy benne legyen az első ötben – vélekedett Tajthy Tamás. – Azt gondolom, hogy nagyon jó gárda van kialakulóban, és ezt bizonyíthatjuk majd a bajnokságban is, Azt kell szem előtt tartanunk, hogy tavasszal nagy utat jártunk be, majdnem odakerültünk a kiesőzónába, majd a végén nagyon szép sorozatot produkáltunk. Ez a gyors fejlődés számomra az elmúlt szezon legnagyobb pozitívuma. Boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam egy ilyen nagy múltú klubban, de nem elégedhetek meg ennyivel, és szeretném még jobb játékkal felhívni magamra a figyelmet. Azt, hogy bekerültem az U21-válogatottba, az Újpestnek köszönhetem. Itt biztosított a fejlődésünk, nagyon sok a fiatal, nagy lesz a versenyhelyzet, ezért mindig a topon kell lenni, ha játszani akarsz. Az pedig külön öröm számomra, hogy újra együtt lehetek Üveges Szabolccsal, akivel hét éves korunk óta barátok vagyunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik